Kikapcs

Jótékonysági koncertet tart Kecskeméten a Csík Zenekar – az együttes tagjai egymillió forinttal támogatják az Érzékelések kertje szépítését

Április 28-án, pénteken 19 órától jótékonysági koncertet tart a Csík Zenekar Kecskeméten, melynek a Hírös Agóra ad otthont. A cél a kecskeméti az Érzékelések kertje szépítése, melyhez az együttes is jelentős összeggel járul hozzá.

A CSÍK ZENEKAR 1 000 000 FORINTTAL TÁMOGATJA A JÓ ÜGYET

Mint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ írta, a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében megvalósuló rendezvényből befolyt összeget az Érzékelések kertje szépítésére fordítják, melyhez az együttes tagjai is hozzájárulnak: a Csík Zenekar 1 000 000 Ft-os fellépti díját ajánlotta fel a jótékony célra.

A LIGET VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA KÉSZÜLT PIHENŐ, EGYBEN ÉRZÉKENYÍTŐ FUNKCIÓT TÖLT BE

Az Érzékelések kertje Kecskemét belvárosában, az Aomori park szomszédságában található. A 2021-ben átadott liget vak, gyengénlátó, gyengénhalló, értelmi sérült gyermekek és felnőttek részére készült pihenő, tapasztalati kert. Emellett a kertet a környező gyermekintézmények és a lakótelepi környezetben élő családok is használhatják, mivel a park egyben érzékenyítő funkciót is betölt. Az egyszerű és természetes anyagokból összeállított kert hívatott a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan bevezetni az érdeklődőket az érzékelhető világba a természet, a játék és a művészet útján, írta a kertről az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb