Kecskeméti arcok

Különleges szülinap: 101 éves lett a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egykori ügyésze

Különleges születésnapot ünnepeltek idén az Ügyészség munkatársai. Márciusban töltötte be ugyanis 101. életévét kollégájuk, Dr. Frischmann Edgár nyugalmazott főügyészségi ügyész, akinek pályája 70 éve vármegyénkből indult, 1953-ban nevezték ki ugyanis ügyésznek a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségre.

Mint írták, Dr. Frischmann Edgár 1995-ig dolgozott ügyészként, a Pest Megyei Főügyészségről ment nyugdíjba, ahol közérdekvédelmi területen látott el szolgálatot, majd ezután szakszervezeti feladatokat látott el. Utóbbiban még most is aktív, az ügyészség fontos része maradt az életének.

Fiatalemberként, miután hazatért a munkaszolgálatból, elszakították a családjától és több tízezer emberrel együtt vagonba zsúfolva a németországi Sachsenhausenbe hurcolták. Az erről az időszakról szóló emlékeit az alábbi videóban elevenítette fel az idős ügyész tavaly, amikor 100. születésnapját ünnepelte.

A Pest vármegyei kollégák, a tavalyi, az ügyészségen történt köszöntés után, most otthonában lepték meg ajándékaikkal az ünnepeltet, aki most is jókedvűen és nagy örömmel fogadta a látogatókat.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb