Kecskeméti arcok

Saját szolgálati kocsija sodorta el a helyszínelő kalocsai rendőrnőt – történetét ő maga mesélte el

Hagymási-Lakatos Lilla zászlóst saját szolgálati kocsija sodorta el, amikor egy baleseti helyszínelésnél egy ittas sofőr nekihajtott a rendőrautónak. De ez sem szegte kedvét, több mint tíz éve szolgál. Történetét a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség osztotta meg közösségi oldalán.

Hagymási-Lakatos Lilla 2010-ben került a Kalocsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészetére. Mint mesélte, gyorsan bedobták a mély vízbe, hiszen akkor volt a vörösiszap-katasztrófa. A helyszínelő nagyon megszerette munkáját, mert minden baleset más. Nagy siker számára, ha az ismeretlenes eseteknél csupán a nyomok alapján megtalálják a vétkest. A rendőrnő azt is hozzátette, nagyon tanulságos volt számára az is, amikor az egyik helyszínelésnél őt ütötték el.

A SAJÁT SZOLGÁLATI AUTÓJA SODORTA EL A RENDŐRNŐT

“Éjszaka küldtek egy balesethez, Soltnál egy autó belecsúszott az árokba. A sofőr már elhajtott, de fel kellett vennem az utólagos szemlét. Felkapcsoltam a kék lámpát, majd láthatósági mellényben nyomokat rögzítettem. Jött egy kamionos, akit elengedtem, hogy elférjen mellettem, de mögötte feltűnt egy kocsi nagy sebességgel, egyenesen felém tartott. Láttam, nem fog megállni, de nem tudtam kitérni előle. A sofőr, aki ittas volt, a villogó szolgálati járműnek hajtott, ami 180 fokban kipörgött. A bal hátsó ajtónál álltam, így a saját kocsim sodort el, majd visszacsapódtam az útra” – emlékezett vissza a rendőrnő, aki a baleset során külbokatörést szenvedett, pár percre az eszméletét is elveszítette.

Mint mesélte, amikor magához tért, hívta a kollégáit, hogy jöjjenek a segítségére. A vétkes sofőr nem jutott messzire, ahogy a rendőrnő felidézte ő az árokba hajtott járművével.

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség FB

Fotó: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség FB /Francz Ilona

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb