Mindenmás

Orvostörténeti kiállítás nyílt a Kalocsai Érseki Könyvtárban, a tárlatot a Bács-Kiskun vármegyei kórházak vezetői is megtekintették

Orvostörténeti kiállítás nyílt még március 22-én a Kalocsai Érseki Könyvtárban, a csodás tárlat megtekintésére pedig volt alkalma Bács-Kiskun vármegye kórházi vezetőinek, Bábel Balázs kalocsai érsek és munkatársainak személyes közreműködésével.

Az orvoslás történetét bemutató egyedülálló kiállítás nyílt a Kalocsai Érseki Könyvtárban – írja a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház közösségi oldalán. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye régóta komoly kapcsolatokat ápol a területen működő kórházakkal, így a nem mindennapi tárlat megtekintésére Bács-Kiskun vármegye kórházi vezetőinek is lehetősége nyílt. Az érsek úr a kecskeméti, kalocsai, kiskunfélegyházai, bajai és kiskunhalasi intézmények menedzsmentjének tartott tárlatvezetést, majd bemutatta nekik az érsekség épületeit – többek között a lélegzetállító könyvtárat, azon belül is Patatchich Ádám érsek 18. századi barokk olvasótermét, amely igazi kuriózumokat rejt. A kiállítás az ókortól a 19. századig mutatja be a gyógyítás mérföldköveit, fejlődését könyvtörténeti ritkaságok segítségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb