Mindenmás

Történelmi béremelést ígérnek az egészségügyben: a legalább 20 éve dolgozó ápolók bére akár 260 ezer forinttal is nőhet

A mostani 390 ezerről akár 650 ezer forintra is nőhet egy húszéves munkaviszonnyal rendelkező ápoló bruttó bére a következő évtől. Legalábbis ezt ígérte Takács Péter egészségügyi államtitkár egy fórumon a szakdolgozói kamara elnöke szerint – írja a Szeged365.hu.

Mint az államtitkár elmondta, 2024 márciusától a 19-21 éve dolgozó ápolók 60 százalékkal kaphatnak többet, így a jelenlegi 390 ezerről 650 ezerre nőhet a szakdolgozók bruttó bére.

TÖRTÉNELMI LÉPTÉKŰ EMELÉS, HA MEGVALÓSUL

Balogh Zoltán az RTL Híradónak elmondta, ez történelmi léptékű emelés lehet, ha megvalósul, mert a szakdolgozók nagy rész ebbe a kategóriába tartozik. A tervek szerint 2024-től átlagosan 50 százalékos béremelésre számíthat az ágazat. Idén júliustól lesz még egy 18 százalékos béremelés, ezzel viszont a szakdolgozói kamara nem ért egyet, ugyanis legalább 29 százalékos emelést szeretnének elérni, vagy azt, hogy a 18 százalékos emelést januárig visszamenőleg kifizessék nekik. Az RTL megkeresésére a Belügyminisztérium azt mondta, hogy a szakdolgozók bérfejlesztésének kidolgozása még folyamatban van, de azt nem közölték, hogy az idei vagy a jövő évi béremelésen dolgoznak.

Borítókép: Bács-Kiskun megyei Oktatókorház FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb