Közélet

“Új otthonra leltünk, értéket teremtettünk” – így gondol az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke a frissen átadott Dunszt Ferenc Tornacsarnokra

Közel 1 milliárd forintból valósult meg Kecskeméten a Katona József Gimnázium udvarán a tornacsarnok, amely évtizedes álmokat váltott valóra. A 30%-ban önkormányzati, 70%-ban SG Kecskemét Futsal TAO-felajánlásokból finanszírozott projekt valóra vált, így a diáksport, szabadidősport és profi csapatok is használatba vehetik. A nagyszabású beruházás jelentőségéről dr. Vercz Tamás, a projekt mozgatórugója, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke mondta el gondolatait.

“ÉRTÉKET TEREMTETTÜNK”

“Sokan csak az építkezést, a pénzügyi megvalósítást, a földből a magasba szökő impozáns épületet látják a most felépített tornacsarnokban a Katona József Gimnázium udvarán” – mondta el dr. Vercz Tamás, a projekt mozgatórugója, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke. “Azonban, úgy gondolom, ezen tényektől sokkal, de sokkal több van a háttérben. Értéket teremtettünk! Értéket Kecskemét Megyei Jogú Városnak, és annak minden polgárának, közvetve, vagy közvetlenül. Továbbá a Kecskeméti Katona József Gimnázium összes jelenkori és jövőbeli tanulójának, és értéket teremtettünk a ScoreGoal Kecskeméti Futsalnak, és a közös használat során együttműködő kecskeméti röplabda sportágnak is” – fogalmazott dr. Vercz Tamás.

“EGYIK LEGRÉGEBBI VÁGYAM VALÓSULT MEG EZZEL”

“Hogy mit jelent a kecskeméti futsal számára ez a tornacsarnok? Talán mindent!” – folytatta az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke. Mint elmondta, 8 évvel ezelőtt 10 gyerekkel kezdték meg a munkát. Ma már 3 korosztályban, 60 utánpótláskorú gyermekkel dolgoznak, és egy első osztályú felnőtt csapattal büszkélkedhetnek. “És itt még nem szeretnénk megállni. Ha csak a tényeket szeretném nézni, akkor a Scoregoal Kecskeméti Futsal új otthonra lelt. Az egyik legrégebbi vágyam valósult meg ezzel: elkezdhetjük tovább gyarapítani a futsal-családot! Egy helyen az utánpótlás és felnőtt csapat edzései, felkészülései, ez egy óriási erő és motiváció az egész klub számára, egy igazi bázis” – mondta el Vercz Tamás.

SOKAK HOZZÁJÁRULÁSÁVAL JÖHETETT LÉTRE A TORNACSARNOK

Hozzátette, Kecskemét Megyei Jogú Város adta a projekthez szükséges pénzügyi önerőt, amely a teljes projekt költségvetés 30%-a. Továbbá vannak a TAO felajánló vállalkozások, akik a társasági adójuk egy részét erre a nemes célra fordították. Ez összesen 56 vállalkozást érintett, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

“Így elmondhatom, itt mindenki nagyon fontos szereplője volt ennek az álomnak a megvalósulásában, igazi összefogás gyermeke az új tornacsarnok. Külön öröm a számomra, hogy ezen közös erőfeszítések a tornacsarnok névválasztásában is megjelentek, habár jómagam nem ismerhettem személyesen Dunszt Ferenc Urat, a kecskeméti röplabda ikonikus alakját, de az egyeztetések során egyértelműen kirajzolódott előttem az a nagy szeretet és tisztelet, ami irányt mutatott a tornacsarnok elnevezésében. Hagyományőrzés, tisztelet, jövőkép és kemény munka, ez alapozza meg klubunk filozófiáját. Bízom benne, hogy sok örömet tudunk Kecskemét városának adni sikereinkkel a közeljövőben” – zárta gondolatait Vercz Tamás.

Forrás és fotók: scoregoal.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb