Sport

Izgalmas mérkőzés végén győzedelmeskedett a KTE-Piroska Szörp a Tatai AC ellen

Rendkívül szoros meccsen végül sikerült felülmúlnia a Tatai AC-t a kecskeméti kéziseknek, szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, a meccs végén viszont kíméletlen volt a KTE-Piroska Szörp, így végül négy gólos győzelmet aratott a Messzi István Sportcsarnokban.

Létfontosságú mérkőzést játszott a Kecskemét a Tatai AC-vel vasárnap, ennek megfelelően igazán szorosra is sikerült a találkozó. Ugyan a hazaiak álmoskásan kezdték a mérkőzést, nem nagyon alakult ki 1-2 gólnál nagyobb különbség a két csapat között. A KTE a 10. perc környékén érkezett meg a mérkőzésbe, ekkor viszont Csenger és Horváth Andor vezérletével hamar fordított is, a 14. percben már 8-5 állt az eredményjelzőn a Hírös városiak javára – írják az összefoglalóban. Egy tatai időkérést követően viszont 9-9-nél egyenlítettek a vendégek, innentől pedig potyogtak a gólok, a félidőre is döntetlen állással mentek a csapatok. (17-17)

A VÉGJÁTÉKBAN VOLT IGAZÁN JÓ A KTE

Az első félidei góleső után a második játékrészben hat percig nem esett gól, viszont több két perces kiállítást is kapott a Kecskemét, sőt, , Bálint Barnabást azonnali pirossal kizárták a játékból. A KTE a második félidőben szinte rendre egy gólos előnybe került, de nem tudott elszakadni ellenfelétől. Az 55. percben viszont Tóth Norbert időt kért, hogy az utolsó percek előtt rendezze a sorokat (23-23), és úgy tűnt, hogy a legjobbkor – a Kecskemét a közönség hathatós támogatásával óriásit küzdve, zsinórban öt gólt szerzett, miközben csak egyet kapott, így megnyerte ezt a bennmaradás szempontjából életbevágó mérkőzést. (29-25)

A mérkőzést követően Tóth Norbert is értékelt:

 ,,Óriási jelentőséggel bírt a mai mérkőzés, és ez a görcs érezhető volt a fiúkon. Több hibával játszottunk, mint kellett volna, de a szívünk és a fejünk a helyére került, és a második félidő közepére feljavult a védekezésünk, óriási volt a kapusunk teljesítménye is, és döntő momentumokban tudtuk a magunk javára billenteni a meccset. Rettentő büszke vagyok a fiúkra, mert ma ehhez a győzelemhez mindenki hozzátette a tudása legjavát. Gratulálok nekik!”

mondta a vezetőedző a meccs után.

KTE-Piroska Szörp – Tatai AC 29 – 25 (17 – 17)

Férfi kézilabda NB I/B, 30. forduló
2023. április 30.
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Bába, Horváth

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb