Sport

Hatalmasat küzdött az SG Kecskemét, végül egy gól döntött a Berettyóújfalu ellen, a bronzéremért harcolhatnak

Egyetlen gól döntött tegnap esete az SG Kecskemét és a Berettyóújfalu mérkőzésén, fizikális, feszültségektől sem mentes rangadót rendeztek tegnap a Messz István Sportcsarnokban. A Hírös városiak kikaptak egy góllal, így eldőlt, hogy a bronzéremért harcolhatnak a felsőházi rájátszás végén.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a befejezések nem voltak eléggé pontosak a meccs elején, pedig a 6. percben még a gólvonalról is mentenie kellett a kecskemétieknek – olvasható a meccs összefoglalójában. A 11. percben egy kézgyanús szituáció Rafa érkezett jól egy centerezésre, ezzel megszerezte a vezetést a vendégeknek, 0-1. Nem fogta meg különösebben a bekapott gól az SG Kecskemétet, szinte végig támadtak a félidő hátralévő részében, a Berettyóújfalu pedig igyekezett gyors kontrákat vezetni, de újabb gól már nem született ebben a játékrészben.

A MÁSODIL FÉLIDŐEN IS IGYEKEZETT A KECSKEMÉT, DE NEM TUDTAK GÓLT SZEREZNI

A második félidőre is motiváltan jött ki az SG Kecskemét, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében: előbb Pál, majd Mánya is eleresztett egy lövést, kaput viszont nem találtak. A 25. percben Hadnagy is bátran próbálkozott, Sándor azonban védeni tudott. A hatalmas iram néha komoly belépőkkel is párosult, a játékvezetők igyekezték fékezni az indulatokat és a sárga lap is előkerült. Létszámfölényes taktikára is átváltottak a kecskemétiek, de gólt így sem tudtak szerezni, így maradt az egy gólos vendég győzelem. Ezzel eldőlt, hogy Berettyóújfalu-Haladás bajnoki döntőt rendeznek majd a felsőházban, az SG Kecskemét pedig a bronzéremért harcolhat.

Marko Gavrilovic sportigazgató meccs utáni értékelése:

,,A maximumot nyújtottuk ma, büszke vagyok a csapatra. A rangadók általában mindig nüanszokon múlnak, ma se volt ez másképpen. Egyszer hibáztunk, és azt rögtön megbüntette rutinos ellenfelünk. Ezután is mindent megtettünk, voltak helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Ehhez kellett persze az is, hogy az MVFC rendkívül fegyelmezetten védekezett. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, mert a bronzéremért küzdhetünk majd a bajnokság legvégén, ami a klub történetének eddigi legjobb eredménye. Dolgoznunk kell tovább keményen, és akkor biztos vagyok benne, hogy a befektetett munka megtérül, és tudunk nyerni majd olyan ellenfelek ellen is, mint a Berettyóújfalu és a Haladás, akik a bajnoki döntőt játsszák majd.”

mondta el a mérkőzést követően.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 0-1 (0-1)
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás 8. forduló
2023.05.01., hétfő 18:30
Messzi István Sportcsarnok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb