Mindenmás

Több országos és nemzetközi zongoraverseny győztese, a szerb Virtuózok műsor egyik korábbi versenyzője is meghalt a belgrádi iskolai lövöldözés során

Egyre több információ lát napvilágot a tegnap délelőtti brutális belgrádi lövöldözésről, amikor egy 14 éves fiú édesapja pisztolyait előkapva nyitott tüzet az egyik szerbiai általános iskolában. Most az is kiderült, hogy a szerb Virtuózok című verseny egyik korábbi tehetsége is életét vesztette a támadásokban.

A fiatal zongoratehetség,  Andrija Čikić is életét vesztette a szerdán Belgrádban történt iskolai lövöldözésben. A 14 éves fiú halálhíréről a Virtuózok című műsor Facebook-oldala számolt be. Čikić zongoristaként jelentkezett a tehetségkutató szerb változatába, 2020 őszén még egy videót is forgattak vele a verseny és produkciója kapcsán:

A fiú – weboldala szerint – 2009 márciusában született Belgrádban, tehát épp, hogy csak betöltötte a 14. életévét. Kisgyermekkora óta érdeklődött a zene iránt, hét éves kora óta zongorázott, számos országos és nemzetközi verseny győztese volt, emellett a tanulásban is átlagon felül teljesített.

A fiatal tehetség így egyike annak a nyolc áldozatnak, akik életüket vesztették tegnap, amikor egy 14 éves fiatal lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb