Közélet

Rendhagyó produkció érkezik Kecskemétre a 10. Színházi Olimpia jóvoltából

A budapesti Nemzeti Színházban még április 13-án mutatták be a Hobo: Az utcazenész című előadást. A 10. Színházi Olimpia keretein belül Földes László előadja a produkció ,,utcai” változatát, amely először május 14-én, Kecskeméten lesz látható – közölte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház korábban csatlakozott a 10. Színházi Olimpiához, melyet most először Magyarországon rendeznek meg. A rendezvénynek köszönhetően a kecskeméti intézmény két előadást is befogad: az április 25-én bemutatott Koponyánk, körülbelül című előadás nagy sikert aratott, az Újvidéki Színház Anna Karenina című produkciója pedig még hátravan. Mindezek mellett kísérőprogramként a kecskeméti közönség megtekintheti a Vidnyánszky Attila rendezésében készült Hobo: Az utcazenész című előadás úgynevezett ,,utcai” változatát, amely valószínűleg körbejárja majd a rendezvényhez csatlakozó színházakat, de elsőként biztosan Kecskeméten lesz látható. A rendhagyó előadást a Kecskeméti Nemzeti Színház főbejárata előtt mutatják be május 14-én 16 órakor.

AZ UTCAZENÉSZ SORSA KERÜL BEMUTATÁSRA AZ ELŐADÁSBAN

Az előadás során Hobo az utcazenész sorsát hivatott bemutatni, akinek semmi más megnyugvás nem maradt az életben, csupán saját zenéje. Földes László az ő saját történetét fogja elmesélni. A produkció ihletője egyébként egy olyan gondolat, amely szerint Hobo anélkül járja be Budapestet, hogy pontos helyszínt és időpontot hirdetne meg, szimplán csak zenélni kezd. Elképzelését megosztotta Vidnyánszky Attilával, akinek annyira megtetszett az ötlet, hogy színpadi produkcióként készítette el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb