Kikapcs

Több mint 400 hátrányos helyzetű gyermeket lát vendégül a Kecskeméti Nemzeti Színház

A sok éves hagyományukhoz híven a környékbeli települések önkormányzataival való együttműködés keretében idén is olyan gyerekeket lát vendégül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, akik az ilyen lehetőségeket leszámítva nem jutnának színházi élményhez.

TÖBB MINT 400 GYERMEKET VÁRNAK A SZÍNHÁZBA

A teátrum tájékoztatása szerint május 12-én 15 órakor Csukás István az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékát tekinthetik meg a gyermekek a színház vendégeként. A több mint 400 gyermeknek az előadást követően alkalma nyílik majd a produkcióban szereplő színművészekkel találkozni, illetve a kecskeméti földhivatal jóvoltából egy kis meglepetés édességben is részesülnek.

A DARAB TISZTELGÉS CSUKÁS ISTVÁN PÁRATLAN ÉLETMŰVE ELŐTT

Csukás István a magyar gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja; Süsü, Mirr-Murr és a Nagy ho-ho-horgász megalkotója. Művei a magyar gyerekek felnőtté válásának elengedhetetlen részét képezik. A darab története szerint Gabi elveszíti hőn szeretett üveggolyóját, s álmában annak keresésére indul. Ezen a kalandos, izgalmas élményekkel teli utazáson különleges társakra lel, akik ideig-óráig segítik eligazodni az álmok és az élet útvesztőiben. A Katona József Színház ezzel a különleges, zenés meseelőadással kíván tisztelegni a halhatatlan író, költő páratlan életműve előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb