Sport

Egylabdás meccsen dőlt el a párharc: nem sokon múlott, de alulmaradtak a kecskeméti kosarasok a Szolnokkal szemben

Egylabdás meccs kerekedett a Kecskemét-Szolnok párharc 4. mérkőzéséből, amely végén a Tisza-partiak bizonyultak jobbnak, így ők játszhatnak az 5. helyért a folytatásban, míg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a 7. helyért játszik majd jövő héten a Sopronnal szemben.

A helyosztós párharcok pénteki negyedik felvonásán a debreceniek hazai környezetben 88-79-re nyertek a Sopron ellen, míg a szolnokiak nagy csatában 85-83-ra diadalmaskodtak a Kecskemét vendégeként, így mindkét gárda 3-1-es összesítéssel lépett tovább.

“A TISZTES HELYTÁLLÁS IS BRAVÚR”

“Gratulálok a Szolnoknak és kollégámnak, Szarvas Gábornak. Bízom benne, hogy a következő szezonban is ő vezetheti majd a Tisza-partiakat, és tovább bővül így a magyar edzők tábora az élvonalban. A meccs előtt a kincstári optimizmus azt mondatta velem, hogy nyerünk, de a realitás talaján maradva a tisztes helytállás is bravúr. A célunk az volt, hogy fiatal játékosaink a második félidőben is sok lehetőséget kapjanak. Egy igazi parázs meccsen bizonyíthattak, és éltek is a lehetőséggel. Természetesen nem várható el tőlük, hogy ők nyerjék meg a mérkőzést, de a részfeladatokat szépen megoldották. Örülünk, hogy nem sérült meg senki. Még nincs vége a szezonnak, szeretnénk a 7-8. helyért folyó küzdelemben mi kikerülni győztesen. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak, és várjuk őket a következő hazai meccsünkre is” – értékelte a mérkőzést Forray Gábor vezetőedző.

ÖSSZEGZÉS

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 83-85 (22-26, 28-17, 19-19, 14-23)
Tippmix Férfi NBI A-csoport rájátszás 5-8. helyért, 4. meccs
2023. május 12., péntek 18:00 – Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Goda László
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás

Kecskemét: Townes 27/6, Ivkovic -, Wittmann 13, Dramicanin 6, Karahodzsics 19. Csere: Kiss D. 3, Fazekas M. 4, Tóth Barna 11/3.

Szolnok: Durham 23/6, Gavin 12/12, Lukács N. 10/3, Révész 13, Subotic 16. Csere: Sebők -, Pongó Má. 5/3, Rudner 6/6.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot 3-1-re a Szolnok nyerte.

Forrás: ktekosar.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb