Sport

“Nem tudom szavakba önteni, amit most érzek” – így értékelt a csapat a Kecskemét gigantikus győzelme után a Fradi ellen

Hatalmas öröm és boldogság: az OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóján szombaton a KTE 2–0-ra legyőzte a Fradit a Széktói Stadionban! A lefújás után Szalai Gábor és Tóth Barna, két gólszerzőnk értékelt. Szalai Gábor szerint leírhatatlan az, amit ez a meccs és ez a szezon jelent nekik, Tóth Barna pedig Szuhodovszki Somának ajánlotta gólját. Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője szerint matematikailag még nincs bebiztosítva a nemzetközi porondon való szereplésük, az utolsó két fordulóban is összpontosítaniuk kell.

A bajnoki címét már az előző körben bebiztosító Ferencváros az utolsó 20 percben emberhátrányban futballozva kétgólos vereséget szenvedett a második helyen álló Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján.

NAGY LÉPÉST TETT A KECSKEMÉT A DOBOGÓS HELYEZÉS ÉS A NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS FELÉ

A házigazda Kecskemét két nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött ismét, így nagy lépést tett a dobogós helyezés, és ezzel a nemzetközi kupaszereplés elérése felé. Az NB I-ben sorozatban ötödször aranyérmes Ferencvárosnak ezzel a vereséggel megszakadt a négy meccs óta tartó sikerszériája. A Kecskemét a mostani idényben otthon kétszer legyőzte az FTC-t, idegenben pedig döntetlent ért el ellene.

“SOMA MA NEM TUDOTT VELÜNK LENNI A PÁLYÁN, DE ERŐT ADOTT NEKÜNK”

“Jól reagáltunk, a vereségekből erőt merítettünk, a Fradi ellen készülni pedig plusz motivációt jelent, hiszen egy nagyon jó csapatról van szó, gratulálok is nekik a bajnoki címhez. A gól előtt jól ívelődött a labda, megpróbáltam, mert Somától sok ilyet látok. Ma nem tudott velünk lenni a pályán, de erőt adott nekünk” – mondta a mérkőzést követően Tóth Barna.

“NEM TUDOM SZAVAKBA ÖNTENI, AMIT MOST ÉRZEK”

“Úgy gondolom, hogy bátrabban játszottunk és ez kifizetődött. A gólom előtti szituációra egész héten készültünk, örülök, hogy végül sikerült gólt szerezni belőle. Az elejétől kezdve nagyon keményen dolgozunk ezért, nem gondoltuk volna, hogy az utolsó meccseinken már telt ház lesz folyamatosan. A szurkolók vonulást szerveztek a városból, nem tudom szavakba önteni, amit most érzek” – értékelt Szalai Gábor.

“HATALMAS SZÍVVEL JÁTSZOTT A CSAPAT”

“Egész héten nagyon készültünk erre a meccsre. Tudtuk, hogy telt ház lesz és azt is tudtuk, hogy az FTC motivációs szintje talán nem lesz olyan magas, mint a miénk. Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez, de ma végig a mi akaratunk érvényesült. A hét közben az egyik edzésen megsérült Szuhodovszki Soma, emiatt taktikailag változtatnunk kellett. A sok szurkoló és a tét miatt sem gondolom, hogy a játékosaimon nagy nyomás lett volna, inkább pozitív nyomásnak nevezném ezt. Ennek a lelki többletnek a srácok megfeleltek. Mindenki koncentráltan, fegyelmezetten és hatalmas szívvel játszott. Hiába a bajnokot vertük meg, ezért a győzelemért is ugyanúgy három pont jár. Matematikailag még nincs bebiztosítva a nemzetközi porondon való szereplésünk, az utolsó két fordulóban is összpontosítanunk kell” – nyilatkozta a meccset követően Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője.

Forrás: MTI/kecskemetite.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb