Sport

Elképesztően büszkék vagyunk: biztosan klubrekorddal zárja az idei szezont a KTE

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, szombaton ismét csodát tett a Kecskeméti TE: hazai pályán, telt ház előtt, szenzációs hangulatban győzték le a már bajnok Ferencváros csapatát. Mivel tegnap lezárult az OTP Bank Liga 31. fordulója, az eredmények tudatában az is eldőlt, hogy a kecskemétiek mindenképpen klubrekorddal zárják az idei szezont.

Egészen hihetetlen idénye van a KTE-nek, ezt a szombati mérkőzés is bebizonyította, Szalai Gábor és Tóth Barna góljaival és persze nagyszerű játékkal győzték le a Ferencváros csapatát. A Fradinak egyébként összesen hat veresége van az idei szezonban, ebből kettőt is a kecskemétiek ellen szenvedtek el:

  • október 2-án 2-0-ra győzött a KTE
  • február 18-án 1-1-es döntetlen született
  • május 13-án pedig ismét 2-0-ás KTE sikerrel zárult a mérkőzés

AZ EREDMÉNYEK TUDATÁBAN ELDŐLT, KLUBREKORDDAL ZÁRJA AZ IDÉNYT A KTE

A KTE történetében eddig két ötödik hely számított klubrekordnak, először 2009-ben, ugyanígy újoncként végzett ebben a pozícióban a csapat – olvasható a csapat honlapján. A másik 2012-ben volt, ennek érdekessége, hogy akkor is Szabó István volt a csapat vezetőedzője. A pontokat tekintve biztos, hogy javít a KTE ebben a tekintetben, hiszen jelenleg a második pozícióban állnak, a negyedik pozíciónál hátrébb pedig semmiképpen sem végezhetnek már. A csapat célja természetesen nem ez, hanem az, hogy mindenképpen a dobogón végezzenek, annak lehetőleg a második fokán, amelyhez mindössze egy pontra van szükség az elkövetkezendő két mérkőzésen.

ÚJONC CSAPAT ENNYIRE ELŐKELŐ HELYEN MÉG NEM VÉGZETT

Nem csak a KTE történetében, hanem a magyar bajnokságéban is új rekord lenne az ezüstérem, hiszen újonc együttes ennyire előkelő helyen még sosem zárt. A hivatalos bajnokságokat tekintve eddig mindössze négy csapatnak sikerült korábban a dobogóra állnia:

  • 1902-ben a 33 FC
  • 1903-ban az MTK
  • 1910-ben a Nemzeti SC
  • legutóbb pedig 2009-ben a Haladás lett bronzérmes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb