KikapcsVideo365

Con Spirito – skandináv, szakrális népzenét hoz Kecskemétre a Filharmónia Magyarország (x)

Skandináv szakrális népzenét hoz Kecskemétre a Filharmónia Magyarország, a Con Spirito egyházzenei fesztivál keretein belül, templomi orgonával és nyckelharpával megfűszerezve. A különleges eseményről a szervező cég ügyvezetőjét, Szamosi Szabolcsot faggattuk, aki azt is elárulta, mit takar a Con Spirito elnevezés.

Az orgona különböző színei teret, karaktert, hangerőt és hangulatot kölcsönöznek a hamisítatlan népi dallamoknak – mutatta be a május 24-én, a kecskeméti Evangélikus Templomban esedékes rendezvényt Szamosi Szabolcs, aki a fent említett tisztsége mellett Liszt Ferenc díjas orgonaművész.

A hagyományos svéd népi hangszer, a nyckelharpa a barokkos, törékeny hangzásával öleli körbe az orgona hangjait. Fenséges erő, nyers energia, tiszta elegancia és meditáció találkozik egy extatikus zenei táncban, amely olyan helyekre visz el, ahol még sosem járt a vendég.

A koncertet – melyen Erik Rydvall és Gunnar Idenstam zenél – Sebestyén Márta közreműködése koronázza meg.

Az eseményre a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.), a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon lehet jegyet váltani, a szervezők a diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb