Mindenmás

Eszünk megáll: olyan erővel lökte el 86 éves nagymamáját egy kecskeméti férfi, hogy az idős asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett

Ittas állapotban olyan nagy erővel lökte meg vele együtt élő nagymamáját egy kecskeméti férfi, hogy az idős asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Mint írták, a férfi 86 éves nagymamájának kecskeméti lakásában élt az idős asszonnyal és annak élettársával. A vádlott gyakran fogyasztott alkoholt, ilyenkor agresszívvá vált és veszekedett idős rokonával.

AZ ESÉS KÖVETKEZTÉBEN HÁROM BORDÁJA IS ELTÖRT AZ IDŐS ASSZONYNAK

2022. augusztus 19-én a férfi a délutáni órákban, ismét lerészegedve érkezett haza. A sértett asszony számon kérte rajta ittasságát. Azt mondta neki, hogy ezzel nemcsak saját magát, de őt és élettárást is tönkre teszi. A férfi ezen feldühödött és két kézzel nagy erővel meglökte a nénit, aki attól a padlóra zuhant. Az esés következtében a sértett három bordája is eltört, amitől légmell alakult ki, ez pedig közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett nála. Az életveszélyt a szakszerű orvosi ellátással sikerült elhárítani.

A nagymama a bántalmazásból adódó sérüléseiből még felgyógyult, de más betegségéből kifolyólag 2022 novemberében kórházi kezelése során elhalálozott. A bántalmazás és a sértett halála között nem volt ok-okozati összefüggés.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb