Sport

Hatalmas csata lesz ma este a Messzi István Sportcsarnokban, az egyenlítésért küzdenek a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játkosai

Ma este jön a rájátszás 7-8. helyéért folyó küzdelem második mérkőzése, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét hazai pályán fogadja a Sopron KC csapatát. Az első meccs pontokban gazdag küzdelmet hozott, de végül a Sopron győzelmével zárult.

Az első kört pénteken rendezték Sopronban, ahol a két csapat végig kiélezett csatát vívott egymással, az első negyed végén egy, a második végén három pont volt a két csapat között. A második két negyedben jobban koncentráltak a hazaiak és végül nyerni tudtak, így a Kecskemétnek vasárnap este mindenképpen nyerni kell hazai pályán, hogy a harmadik meccs döntsön arról, hogy ki végez előrébb a rájátszásban. A pénteki meccset illetően Forray Gábor vezetőedző a védekezést kritizálta.

A vasárnapi sorsdöntő mérkőzés előtt így nyilatkozott:

,A pénteki meccsel kapcsolatban van hiányérzetem, mert ugyan jól dobott a Sopron, de az az igazság, hogy puhán védekeztünk. Nem megfelelő energiával, és agresszivitással, és ezt kihasználták.ac  Mindenképpen a védekezésünkön kell szigorítani, hogy vasárnap hazai pályán eredményesek tudjunk lenni. Mi nem az a csapat vagyunk, amelynek fekszik a „dobjuk túl a másikat” stílus. A felsőházban nincs gyenge csapat, úgyhogy maximális koncentráció, fegyelmezettség kell negyven percen át. A játékosok tudják, hogy mi a dolguk, és egyértelműen a védekezésünk lesz a kulcsa a mérkőzésnek. Szurkolóinkat szeretnénk megörvendeztetni az utolsó hazai mérkőzésen egy szép sikerrel. Az egész szezonban sokat jelentett, hogy ott vannak mellettünk. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak vasárnap a Messzi István sportcsarnokba, és együtt kiharcoljuk a győzelmet – zárta gondolatait a tréner.”

mondta a meccs előtt a vezetőedző.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC
Tippmix Férfi NBI A-csoport rájátszás 7-8. helyért, 2. meccs
2023. május 21., vasárnap 18:00 – Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás, Makrai Márton, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb