Mindenmás

Egy cigicsikk miatt indult újra a nyomozás a közel 30 éve történt gyilkosság ügyében, hosszú idő után most pont került az ügy végére

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség még tavaly szeptember 14-én azt közölte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai felderítettek egy 1993-ban történt emberölést. A gyilkosság és a gyanúsított kihallgatása között több, mint tízezer nap telt el, most végre pont kerülhet az ügy végére – közölte a rendőrség.

Aprólékos, hosszú évekig tartó nyomozati munkával sikerült fényt deríteni az ügy minden részletére, az ügy során az egyik legfontosabb bizonyíték egy helyszínen hagyott cigarettacsikk volt, ugyanis ennek köszönhetően indult újra a nyomozás 2020-ban. Mint kiderült, a bűncselekményt két román állampolgár követhette el, ezért ellenük nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. Az egyik elkövető, egy 51 éves romániai férfi jelenleg is az egyik helyi börtönben tölti szabadságvesztését, melyet még egy korábbi ügye miatt szabtak ki rá. A férfi bűntársát, volt feleségét, az 52 éves nőt időközben elfogták, és kiadták országunknak; ő jelenleg is hazánkban van letartóztatásban.

PONT KERÜLHET AZ ÜGY VÉGÉRE, VÁDEMELÉST JAVASOLNAK

A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítják a párost, akik a rendelkezésre álló adatok alapján még 1993. szeptember 30-án az esti órákban bementek egy soltvadkerti asszonyhoz azért, hogy elvegyék a pénzét. A nőt több, a fejére mért ütéssel megölték, majd átkutatták az ingatlant, ahonnan végül nagyobb összegű készpénzzel távoztak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét gyanúsított ellen vádemelést javasol. Ennek érdekében az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb