Sport

Komoly kihívás előtt az SG Kecskemét: ma este a felsőház éllovasa, a Haladás ellen lépnek pályára

Ma kora este játssza a felsőház utolsó mérkőzését az SG Kecskemét Futsal, az ellenfél a listavezető Haladás lesz. A meccs eredményétől függetlenül biztos, hogy a Haladás az első, a Kecskemét pedig harmadik helyen végez, azért parázs derbire van kilátás, leginkább azért is, mert legutóbb csúnya vereségbe szaladtak bele a kecskemétiek a Haladás ellen.

Mondhatni tét nélküli mérkőzést játszik egymással a Haladás és az SG Kecskemét, hiszen a címvédő szombathelyiek már biztosan első helyen végeznek a tabellán, így az övéké lesz a pályaelőny a Berettyóújfaluval szemben a bajnoki döntőben. A helyezést illetően a Hírös városiaknak sem kell izgulniuk már, mivel biztosan a harmadik helyen végeznek, ezáltal az is biztos, hogy hazai környezetben, a Messzi István Sporcsarnokban kezdhetik majd meg a küzdelmet a bronzéremért. Az, hogy ki ellen játszik majd a Kecskemét, még kérdéses, hiszen a negyedik Veszprém 10 ponttal, még az őket követő Aramis SE és DEAC csapata 9 egységgel áll a tabellán, így közülük még bárki odaérhet a negyedik helyre a felsőház utolsó fordulójában. Rossz hír a kecskemétiek számára, hogy több alapembert is nélkülöznie kell a csapatnak a hétfő esti összecsapás során, helyükre a fiatalok léphetnek, akikben maximálisan bízik a szakmai stáb.

A meccs előtt Marko Gavrilovic sportigazgató is megosztotta gondolatait:

,,Ugyan a helyezéseket már nem befolyásolja ez a mérkőzés, számunkra mégis fontos összecsapás lesz ez ugyanúgy, mint az eddigi többi a felsőházban. A lényeg, hogy sokkal jobb játékot mutassunk be, mint legutóbb tettük. Fizikálisan és mentálisan is fel kell pörögnünk a bronzéremért folyó csatára. Ez a meccs erre kiválóan alkalmas lesz. Három alapemberünk nem lesz bevethető. Pál, Rigó és Dávid is sárga lapos eltiltások miatt lesznek kénytelenek kihagyni a megmérettetést. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel megyünk a listavezetőhöz, szeretnénk megmutatni karakterünket. Több fiatal játékosunk is lehetőséget fog kapni a bizonyításra. Bízom a csapatomban, és hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani Szombathelyen. Végig küzdeni fogunk!”

nyilatkozta a meccs előtt.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI, felsőház 10. forduló
2023.05.22., hétfő 18:30
Haladás sportcsarnok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb