Sport

Még egy siker hétfőre: a kecskeméti röplabdások behúzták az ide dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as országos bajnokságot

A hétvégén rendezték az U20-as fiú és lány országos bajnokság helyosztóit, ahol a kecskeméti röplabdások a döntőben, a Pénzügyőr SE csapata ellen játszottak. A meccs nagyon simán indult, aztán összekapta magát a Pénzügyőr, de végül kecskeméti aranyérem született – közölte a Magyar Röplabda Szövetség.

Az első perctől az utolsóig nagyszerű hangulatban telt a döntő, a Kecskemét és a Pénzügyőr szurkolóinál is előkerültek a dobok. Jól kezdte a meccset a Kecskemét, a Bács-Kiskun vármegyeiek űrröplabdát bemutatva az első játszma vége felé már 9 ponttal is vezettek. Igyekezett zárkózni az ellenfél, de igazán közel nem tudtak kerülni. A folytatásban viszont a fővárosiak lehettek boldogabbak, hiszen kisebb előnyhöz jutottak, azonban elég korán fordított a KESI, így megduplázta szett-előnyét a Kecskemét. A folytatásban összeszedte magát a Pénzügyőr, majd a harmadik játékrészben parádés támadójátékkal rukkoltak elő, az átlóik nagyszerű ütései és centerük remek blokkjai után sikerült tovább növelniük az előnyt, ezzel 2-1-re szépítve az eredményt.

Fotó: hunvolley.hu

IGYEKEZETT A PÉNZÜGYŐR, DE VÉGÜL A JOBB CSAPAT GYŐZÖTT

Szép megoldások és egyéni hibák jellemezték a két a csapatot a negyedik szettben, ennek köszönhetően sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjátékhoz közeledve a fővárosiak jutottak kétpontos előnyhöz, azonban fordítottak a hírös városiak, igaz, nem sokáig örülhettek, hiszen a PSE is egyenlíteni tudott. Egy parádés blokknak köszönhetően jutott szettlabdához a Pénzügyőr, melyet ki is használt, így 2-2-es döntetlen után jöhetett a döntő játszma. A kiélezett csata folytatódott, a térfélcsere előtt picit ellépett ellenfelétől a Kecskemét, utána pedig még tovább növelte az előnyét. Már a szíve és a lelke vitte előre a Bács-Kiskun vármegyeieket, Varga Péter egy ásszal kiharcolta a bajnoki labdát, amit csapata azonnal értékesített is, így a KESI ’A’ együttese nyerte az idei dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as országos bajnokságot. A kecskemétiek egyik játékosa, Török Soma egyébként egyéni különdíjban is részesült, mivel őt választották meg a legjobb előkészítő játékosnak.

A bajnokság végeredménye:

  • 1. KESI Röplabda Akadémia ’A’
  • 2. Pénzügyőr SE
  • 3. Fino Kaposvár
  • 4. VRCK
  • 5. Szolnoki Sportcentrum
  • 6. DSE Röplabda Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb