Sport

Szép volt fiúk: végig vezettek, megérdemelten egyenlítettek a hetedik helyért folyó párharcban a kecskeméti kosarasok

Miután nemrég kikaptak a Szolnoktól, most a hetedik helyért harcolhatnak a kecskeméti kosarasok, a küzdelem második meccsét tegnap este rendezték a Messzi István Sportcsarnokban. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét magabiztos játékkal, végig vezetve legyőzte a Soproni KC-t, így megérdemelten egalizált a párharcban.

Nagyszerűen kezdték a meccset a kecskemétiek, mindössze pár perc leforgása alatt 9-0-ra vezettek, a Sopron csak két büntetőnek köszönhetően tudta megszerezni az első pontjait a mérkőzésen, 9-2-re alakítva az állást. Később aztán, 11-7-nél négy pontra zárkóztak a vendégek, ekkor jött egy újabb kiváló hazai széria, az első negyed végül 27-15-ös kecskeméti vezetéssel zárult. A második negyedet is jól kezdte a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 31-20-nál több, mint tíz pont volt a különbség a két csapat között. Ezt követően Kiss Dávid váltotta két pontra Townes pontos labdáját, míg White távolról célzott pontosan, 33-23-ra alakítva ezzel az állást. Ezután egy jó ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét edző időt kért, majd végül magabiztos, 12 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre a Kecskemét. (44-32)

A MECCS MÁSODIK FÉLIDEJÉBEN IS KONCENTRÁLT MARADT A KECSKEMÉT

A harmadik negyed volt a legsimább, Townes, Dramicanin és Karahodzsics vezetésével 8-3-as futással folytatták a meccset a Hírös városiak, miután rögtön érkezett is a vendég időkérés. Townes igencsak elkapta a fonalat a meccs második felére, a harmadik negyed közepén volt, amikor több mint 20 ponttal vezetett a Kecskemét. A negyed végére éppen, hogy 20 ponton belülre került a Sopron, 67-48-nál 19 pont volt a differencia a két csapat között. Az utolsó negyedet 6-2-vel indította a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, akik végig jól menedzselték a mérkőzést, több tripla is érkezett mindkét részről, de a lényegi kérdés nem változott, magabiztos játékkal egyenlített a Kecskemét a párharcban, a végeredmény 88-80 lett. A párharc két győzelemig tart, így szerdán Sopronban dől el a hetedik hely sorsa.

,,Köszönetet szeretnék mondani a játékosaimnak, és a szurkolóinknak. Úgy vágtunk neki ennek a meccsnek, hogy mindenképpen szeretnénk győzelemmel zárni hazai pályán a szezont. Ennek megfelelően kezdtünk, de mondhatom, hogy szinte végig uraltuk a meccset. Most sokkal fókuszáltabban védekeztünk, és jobban is támadtunk. Külön öröm számomra, hogy fiataljank sok játékpercet kaptak, és jól is teljesítettek. Tanulságos és hasznos meccs volt ez számunkra. A győzelmet a szurkolóinknak ajánljuk, akik mindvégig kitartottak mellettünk a szezonban. Úgy gondolom, hogy szép szezont zártunk, soha ne legyen rosszabb. Sopronban is szeretnénk nyerni, megszerezni a 7. helyezést.”

értékelt a meccs után Forray Gábor vezetőedző.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC 88-80 (27-15, 17-17, 23-16, 21-32)
Tippmix Férfi NBI A-csoport rájátszás 7-8. helyért, 2. meccs
2023. május 21., vasárnap 18:00 – Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők:Földházi Tamás, Makrai Márton, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb