Közélet

Betelt a pohár Kiskunhalas polgármesterénél: “egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból”

Erős hangvételű üzenetet tett közzé szerda délelőtt Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere Facebook oldalán, szúrta ki a 24.hu. “Egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetőkből!” – kezdte posztját a város első embere, akinek bejegyzése alapján elege lett a közösségi együttélést lábbal tiprókból, és feltett szándéka, hogy eltüntesse őket Kiskunhalas közterületeiről.

A polgármester hat pontban fogalmazta meg, milyen lépéseket tesz az ügy megoldása érdekében minden jóérzésű kiskunhalasi polgár védelmében. Ezek a következők:

  • Soron kívüli egyeztetést kezdeményez a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével a közterületi rendőri jelenlét megerősítése érdekében.
  • Arra kéri Bányai Gábor országgyűlési képviselő urat, hogy a Parlamentben továbbra is támogassa a kábítószert terjesztők és fogyasztók elleni szigorú fellépést eredményező törvényhozást. Ehhez helyi példák nyomán külön javaslatokkal is él.
  • Teljesen új alapokon, a 21. század elvárásaihoz igazodva újra kell szervezni a helyi polgárőrséget a KSZC Dékáni Árpád Technikumával együttműködve. Az új szervezet alapító okiratának összeállítása folyamatban van, alakuló ülésére napokon belül sor kerül.
  • A polgármester szerint tovább kell fejleszteni a térfigyelő kamerarendszert és fokozni kell az Önkormányzati Rendészet közterületi jelenlétét.
  • Összeghatártól függetlenül minden egyes esetben feljelentést fognak tenni és addig nem nyugszik, amíg nincsenek az elkövetők felelősségre vonva. A lakossági magántulajdon ellen elkövetett cselekmények kapcsán ugyanezt kéri a lakosságtól is.
  • Bekapcsolódnak a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács munkájába. Mindent meg kell tenni a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében, írta.

Forrás: Fülöp Róbert FB oldala/24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb