Sport

Óriási kecskeméti győzelmek: ezüstérmes a Kecskeméti TE és 1-0-ra vezet a bronzéremért folyó párharcban az SG Kecskemét Futsal

A pénteki napot biztosan nem felejtjük el a Hírös városban, ugyanis óriási győzelmet aratott a Kecskemét: az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Kecskeméti TE Katona Bálint góljával 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát, ezzel bebiztosították, hogy ezüstérmesként zárják a bajnokságot. Másik fronton is győzelem született: háromgólos hátrányt dolgozott le az SG Kecskemét Futsal, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték, így 1-0-ra vezetnek a bronzéremért folyó párharcban a Veszprém ellen.

FELTETTE A KORONÁT AZ ÉVES TELJESÍTMÉNYRE A KECSKEMÉTI TE: MEGVAN AZ EZÜST

Óriási boldogság: a Kecskemét 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyét a tabellán és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.

A KLUB 112 ÉVES TÖRTÉNETÉBEN A LEGJOBB EREDMÉNYT ÉRTÜK EL

“Láttuk 3-4 héttel ezelőtt a különböző méréseknek köszönhetően, hogy 8-10 játékosunkat csapágyasra hajtottunk. Egyszerűen elfáradtak és a keret mélysége nem tette lehetővé a folytonos rotációt. Az utolsó meccsre – ahogy lenni szokott – mindenki összeszedte magát, ilyenkor még a sérültek is felépülnek. Bár taktikailag is uraltuk a meccset, de ma inkább a szívünk és az akaratunk hajtott minket. A gólt pont akkor szereztük, amikor a Kisvárda már nehezen tudott váltani. Döntetlenszagú meccsen nyertünk. Nem volt könnyű az elmúlt hét, vasárnap még Újpesten játszottunk, kevés időnk volt a két mérkőzés között. Külön köszönet a stábomnak ezért a szezonért, nagyszerű teammunka volt ez. Szoktam mondani, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. A klub 112 éves történetében a legjobb eredményt értük el. A közönség szeretete és buzdítása is átlendített minket mindig a holtpontokon, és csodálatos, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól” – nyilatkozta a mérkőzés után Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője.

VEZETNEK A KECSKEMÉTI FUTSALOSOK A BRONZÉREMÉRT FOLYÓ PÁRHARCBAN

Mindeközben a SG Kecskemét Futsal is remekelt a pályán. Háromgólos hátrányt dolgoztak le a kecskemétiek, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték, így 1-0-ra vezetnek a bronzéremért folyó párharcban a Veszprém ellen.

MINDEN LÁTHATÓ VOLT, AMIRŐL A FUTSAL SZÓL

“Egy igen stresszes mérkőzés volt ez számunkra, de a nézők számára pedig minden látható volt, amiről a futsal szól, és ezek azok a dolgok, amiért ez a világ egyik legszebb sportága. Mi végig azt csináltuk, amit gyakoroltunk, ám a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Megtört aztán a jég, és megcsillant a remény, hogy lehet esélyünk visszajönni a meccsbe. Megmutattuk a karakterünket, csapatként küzdöttünk, amivel hosszabbításra tudtunk menteni, majd aztán a vezetést és a roppant fontos győzelmet is megszereztük. A legfontosabb, hogy kitisztítsuk a fejünket, és koncentráljunk a következő meccsre, mert még az elején járunk az útnak, amelynek a végére szeretnénk jutni. Nincs sok időnk hétfőig, de mindent megteszünk, hogy fejben és fizikálisan a legjobb állapotban legyünk, és Veszprémben is sikeresek tudjunk lenni” – értékelte a mérkőzést Marko Gavrilovic sportigazgató.

A párharc az egyik csapat három győzelméig tart. 1-0-ra a Kecskemét vezet. Hétfőn 18:30-kor folytatás Veszprémben.

Forrás: scoregoal.hu/kecskemetite.hu

Fotó: kecskemetite.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb