Sport

Kecskeméti álomszezon: a legkevesebb vereséggel és kapott góllal hódította el a bajnoki ezüstöt a KTE

Tegnap hivatalosan is véget ért az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonja, noha a KTE számára ez már pénteken megtörtént: ahogyan mi is beszámoltunk róla, a kecskeméti focisták bebiztosították az ezüstérmet a bajnokságban a Kisvárda elleni győzelemmel.

Pénteken megkoronázta az egészen kiváló szezonját a Kecskeméti TE, megszerezték a második helyet a bajnokságban, így az is eldőlt, hogy az Európai Konferencia-liga selejtezőjében is indulhatnak majd. Nem elég, hogy a klub történetének legsikeresebb szezonját futották a Hírös városiak, a szezon végeztével az is kiderült, hogy:

  • a legkevesebb kapott góllal (32)
  • és a legkevesebb vereséggel (6)

zárja a szezont a Kecskeméti TE az első osztályban – közölte a klub. A címvédő Ferencváros mögött pedig mindössze 6 pont lemaradással zártak, így nem is lehet kérdés, hogy teljesen megérdemelten hódították el az ezüstérmet a bajnokságban.

Fotó: kecskemetite.hu

HÁROM JÁTÉKOS, HÁROM SZEZON, HÁROM EZÜSTÉREM

A kecskeméti csapatból három játékos, Szalai Gábor, Vágó Levente és Grünvald Attila számára igazán különleges ez az érem, hiszen ők három osztályt is végig jártak a KTE-vel, így az NBII és az NBIII után, immáron a legmagasabb osztályban is érmet szereztek.

Fotó: Kecskeméti TE FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb