Sport

Irtó büszkék vagyunk: Szabó Istvánt választották a férfi NB I legjobb edzőjének

Csakúgy dagad a mellünk a büszkeségtől: díjazták a Kecskeméti TE-t is az idei szenzációs szezon után a Magyar Labdarúgó Szövetség kedd esti RangAdó-díjátadóján, ahol az újonc Kecskemétet ezüstéremre vezető Szabó Istvánt választották a férfi NB I legjobb edzőjének, de a jelöltek között több KTE játékos is versenyben volt – tudatta az M4Sport.

Vasárnap a bajnok Ferencváros ünneplésével zárult az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonja, az ezüstérem az újonc Kecskeméthez, míg a bronz Debrecenbe került. Mellettük a kupagyőztes Zalaegerszeg szerzett indulási jogot az európai kupákban. Az élvonaltól két fővárosi csapat, a Vasas és a Budapest Honvéd búcsúzott. Helyüket az NB II-ből feljutó DVTK és MTK veszi át a július végén rajtoló következő szezonban, írta a lap.

ÍME, A DÍJAZOTTAK

A hagyományoknak megfelelően idén is a kiemelkedő teljesítmények elismerésével zárult az idény, az MLSZ (a gólkirályi cím mellett) hat kategóriában díjazta a legjobbakat:

  • A férfi NB I legjobb játékosa: Varga Barnabás (Paksi FC)
  • A férfi NB I felfedezettje: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC)
  • A férfi NB I legjobb edzője: Szabó István (Kecskeméti TE)
  • A szezon legszebb gólja: Batik Bence ( Puskás Akadémia)
  • A férfi NB I játékvezetője: Berke Balázs
  • A férfi NB I fair-play-díja: Kisvárda Master Good

AZ NB I LEGJOBB EDZŐJE: SZABÓ ISTVÁN

Aligha kell magyarázni, az újonc Kecskemétet bajnoki ezüstéremig vezető Szabó Istvánt választották a szezon legjobb edzőjének. A szinte kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató KTE az NB I történetének legjobb eredményt elérő újonca és ebben hatalmas szerepe van a rendkívüli csapategységet teremtő és taktikai fegyelmet megkövetelő vezetőedzőnek, aki az NB II-ből indulva vezette két év alatt az európai kupaindulásig a Kecskemétet.

TÖBB KATEGÓRIÁBAN IS VERSENYBEN VOLTAK A KECSKEMÉTI TE JÁTÉKOSAI

Az NB I felfedezettje címért két KTE játékos is indult: Horváth Krisztofert és Katona Bálintot is jelölték, ám végül Lisztes Krisztiánt (Ferencvárosi TC) választották a kategória legjobbjának.

Az NB I legjobb játékosa kategóriában Szuhodovszki Soma került a jelöltek közé. Itt végül a címet Varga Barnabás (Paksi FC) vitte el.

A HLSZ SZAVAZÁSÁN IS TAROLTAK A KECSKEMÉTIEK

Leigázták a mezőnyt a KTE futballistái, a HLSZ, vagyis a Hivatásos Labdarúgók Szervezete idén már 33. alkalommal kérdezte meg a férfi játékosok véleményét az elmúlt szezon legjobbjairól. A kecskeméti álomszezon után nem is csoda, hogy a lista tele van KTE játékosokkal.

Forrás és fotó: m4sport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb