Kecskeméti arcok

A világ legjobbjai között a Kecskeméti Nemzeti Színház művészei: ketten is dobogós helyen végeztek a weimari zeneszerzőversenyen

Nagyon büszkék vagyunk: a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei tagozatának két művésze is bejutott a legjobbak közé a weimari 24. nemzetközi zeneszerzőversenyen: Iván Sára karmester, korrepetitor kamarazene kategóriában a 2. helyen, Kovács Levente orgonaművész pedig akuzmatikus zene kategóriában a 3. helyen végzett.

A weimari 24. nemzetközi zeneszerzőverseny zsűrije 2023-ban a kamarazene kategóriában, valamint az akuzmatikus kategóriában a számos nemzetközi beküldött zeneműből hét döntőst választott ki. A versenyre többek között Németországból, Magyarországról, Horvátországból, Kínából, Görögországból, Olaszországból, Svájcból és Ausztriából érkeztek be művek.

VALÓDI KURIÓZUM, HOGY KÉT KECSKEMÉTI MŰVÉSZT IS BEVÁLOGATTAK A LEGJOBBAK KÖZÉ

Valódi kuriózumnak mondható, hogy a nagyszámú jelentkezőből álló mezőnyből mindkét meghirdetett kategóriában – akuzmatikus zene és kamarazene – beválasztott a zsűri egy-egy kecskeméti zeneszerzőt a legjobbak közé. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei tagozatának művészei, Iván Sára karmester, korrepetitor, valamint Kovács Levente orgonaművész együtt örülhettek a sikernek, továbbá egymást kísérve és támogatva utazhattak ki május végén Weimarba, ahol műveiket a 24. weimari Kortárszenei Tavaszi Fesztiválon bemutathatták, s egy különleges, koncerttel egybekötött hivatalos eredményhirdetés keretein belül tudták meg, pontosan milyen helyezést értek el műveik.

MÁJUS VÉGÉN DŐLTEK EL A HELYEZÉSEK

Május 26-án a kamarazene kategóriában, május 28-án pedig az akuzmatikus zene kategóriában hirdettek eredményt Weimarban két grandiózus koncert keretén belül, ahol kiderült, hogy Iván Sára, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház karmestere, korrepetitora kamarazene kategóriában a 2. helyen, Kovács Levente orgonaművész pedig akuzmatikus zene kategóriában a 3. helyen végzett.

Forrás és fotók: kecskemetinemzeti.hu/Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb