Sport

Filus Andor, KTE: hosszú távra tervezünk az NB I-ben, kijelenthetem, hogy a csapat gerince mindenképpen megmarad

“Azt kijelenthetem, hogy a csapat gerince mindenképpen megmarad, ezért komoly lépéseket és erőfeszítéseket tettünk már az ősz folyamán. Hosszú távra tervezünk az NB I-ben, ennek megfelelő szerződéseket is kötöttünk a játékosainkkal” – jelentette ki a klub honlapján Filus Andor, a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes Kecskeméti TE ügyvezetője, aki jelezte, a kölcsönjátékosok között lesznek olyanok, akiket meg tudnak tartani, de olyanok is, akiket nem.

ÚJ HELYSZÍNT KERESNEK, AMI MINDEN BIZONNYAL SZEGED LESZ

“Természetesen várhatóak érkezők is, így ugyanazzal az elánnal vethetjük bele magunkat a munkába a következő szezonban is, fontos hangsúlyozni, hogy Szabó Istvánnak és stábjának vezetésével” – mondta el Filus Andor. Az ezüstéremmel a Konferencia-liga selejtezőjében indul majd a csapat, Filus Andor pedig elárulta, hogy a második fordulóban még a saját otthonában, a Széktói Stadionban fogadhatja ellenfelét a KTE, ugyanakkor továbbjutás esetére más helyszínt kellett keresnie, ez pedig minden bizonnyal Szeged lesz.

“FOLYAMATOSAN AZON DOLGOZUNK, HOGY AZ NB I KÖVETELMÉNYEIT TELJESÍTSÜK”

“Az NB I-ben komoly szabályoknak kell megfelelni, de amióta feljutottunk, folyamatosan azon dolgoztunk, hogy ezeket a követelményeket teljesítsük. Tavaly nyáron több fejlesztés megvalósult, majd a szezon közben a városi oldalt is meg tudtuk nyitni. A pályafűtés és a lelátó fedésére kaptunk haladékot, hogy fokozatosan valósítsuk meg, amint találunk rá forrást. Sok mindent saját forrásból valósítottunk meg az utóbbi egy évben, ami nem kevés anyagi áldozatvállalással járt a klub számára, ritkaság is ez” – mondta az 1962-ben épült Széktói Stadionról az ügyvezető.

TELT HÁZAS MECCSEKET JÁTSZOTTAK, AZ ARANNYAL ÉR FEL AZ EZÜSTÉREM

Filus Andor a klub történetének legjobb szerepléséről – korábban ötödik hely volt a KTE csúcsa – közölte, az alapcél az volt, hogy szerezzék meg azt a 38-40 pontot, ami a bennmaradáshoz kell, ezt viszont alaposan sikerült túlteljesíteni, így ez egy arannyal felérő ezüstérem. Az eredménynél is fontosabbnak nevezte, hogy hova jutottak el, azt figyelembe véve, hogy az NB III-ban még csak 300 néző volt az első meccsükön, a mostani szezon végére pedig eljutottak oda, hogy az utolsó három hazai találkozón már nem nyitottak ki a pénztárak a meccs napján, mert megtelt a Széktói Stadion.

A lila-fehérek a június 21-i sorsoláson kapnak ellenfelet a Konferencia-ligában, melyet a selejtező második fordulójában kezdenek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb