Kecskeméti arcok

Megvan Bács-Kiskun ezredik területvédelmi tartalékosa: a kiskunhalasi diák kadét szakirányon tanul és mindig is katonának készült

Katonának lenni a nemzet szolgálatát jelenti, a területvédelmi tartalékos katonák pedig ennek az eszmének a jelképei, hiszen környezetüket jól ismerve biztonságot jelentenek az ott élő emberek számára – mondta Takács Attila Géza, a vezérkari főnök együttműködési helyettese Bács-Kiskun vármegye ezredik területvédelmi tartalékosának ünnepélyes szerződtetése alkalmából pénteken Kecskeméten.

Takács Attila Géza vezérőrnagy felidézte: 2016-ban a tartalékos rendszert új alapokra helyezve kezdődött el a területvédelmi tartalékos szolgálati forma kialakítása, amely “megteremtette az ország immunrendszerét, a nemzet ellenállóképességét”.

TÖBB MINT 11 EZER ÖNKÉNTES TARTALÉKOS KATONA SZOLGÁL HAZÁNKBAN

“Napjainkban több mint 11 ezer önkéntes tartalékos katona szolgál hazánkban”, ebből a területvédelmi tartalékos jogviszony az egyik legdinamikusabban fejlődő szolgálati forma – közölte Takács Attila Géza, fontosnak nevezve, hogy mindenki tudja: a területvédelmi tartalékos rendszer valós és nélkülözhetetlen képessége a Magyar Honvédségnek, amely szervesen illeszthető a hivatásos haderők mindenkori feladatrendszerébe és hatékonyan támogatja a honvédelmi feladatokat.

A VÁRMEGYE EZREDIK TARTALÉKOSA, PÉLI OLIVÉR KADÉT SZAIRÁNYON TANUL KISKUNHALASON

Az első területvédelmi tartalékos katona 2017-ben kezdte meg szolgálatát Magyarországon. Bács-Kiskun vármegye az első, ahol már ezer területvédelmi tartalékost toboroztak. A vármegye ezredik területvédelmi tartalékosa, Péli Olivér gyermekkora óta érdeklődik a Magyar Honvédség, a katonai pálya iránt. Jelenleg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum 11. évfolyamos hallgatója, kadét szakirányon.

Forrás: MTI


    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb