Sport

Elkészült az OTP Bank Liga sorsolása: a Ferencváros ellen kezd a Kecskemét

Csütörtökön az MLSZ székházában a versenybizottság és a csapatok közreműködésével elkészült az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének sorsolása, jelentette be a Kecskeméti TE. Az előző szezon arany- és ezüstérmese, azaz a Ferencváros és a Kecskeméti TE egymás ellen lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényének nyitófordulójában.

A sorozatban ötször bajnok zöld-fehérek és az újoncként nagy meglepetésre másodikként záró lila-fehérek rangadója azért is érdekes lesz, mert a Kecskemét az előző szezonban kétszer legyőzte a fővárosi együttest, egyszer pedig döntetlent játszott vele, azaz veretlen maradt.

ÍGY ALAKUL A KTE MENETRENDJE

Az NB I. július 28-án (pénteken) rajtol el, s mivel ebben az évben világbajnokság sem lesz rendhagyó módon novemberben, december közepéig tart. Az első fordulóban rögtön egy rangadóra kerülhet sor, hiszen a bajnok Ferencváros vendégeként léphetnek pályára a Hírös városiak. A folytatásban két hazai meccs jön a Kisvárda és a Fehérvár ellen, majd idegenben az MTK, ismét otthon a Puskás Akadémia ellen zárul a nyár. Szeptember elején Debrecenben lépnek a kecskemétiek aztán pályára, majd válogatott szünet következik.

EGYELŐRE AZ ADOTT FORDULÓK SZOMBATI NAPJAIT JELÖLTÉK FELTÉTELES MÓDBAN

Mint a klub közölte, a pontos napok és kezdési időpontokról a televízióval egyeztetve július közepéig születhet döntés, amit természetesen a nemzetközi kupában érdekelt csapatok programja is befolyásolhat majd, illetve sor kerülhet adott esetben halasztásokra is. Ennek megfelelően egyelőre az adott fordulók szombati napjait jelölték egyelőre feltételes módban:

Bajnoki menetrend az első válogatott szünetig:

  • 07.29.: FTC – KTE
  • 08.05.: KTE – Kisvárda
  • 08.12.: KTE – Fehérvár FC
  • 08.19.: MTK – KTE
  • 08.26.: KTE – Puskás AFC
  • 09.02.: DVSC – KTE

Forrás: kecskemetite.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb