Sport

Folytatódik az építkezés: bizonyított a próbajátékon, fiatal, 18 éves tehetséget igazolt a Kecskeméti TE

Folytatódik a felkészülés és az építkezés a KTEnél: fiatal, mindössze 18 éves tehetség leigazolását jelentette be a klub. A 2005-ös születésű Kovács Kolos nagyszerűen szerepelt a próbajáték során, így a KTE szerződtette is a Ceglédi VSE fiatal reménységét.

Fiatal kora ellenére a középpályás már 54 felnőtt tétmérkőzéssel a lábában érkezik Kecskemétre, sőt, korábban még az U17-es válogatottba is meghívót kapott – tudatta a KTE. A hétvégi Tiszakécske elleni edzőmeccsen már pályára is lépett az új igazolás, tegnap pedig elutazott a csapattal a szlovéniai edzőtáborba.

16 ÉVESEN MÁR BEMUTATKOZOTT A FELNŐTT CSAPATBAN CEGLÉDEN

Kovács Kolos Cegléden kezdett el futballozni, az utánpótlást teljes egészében a CVSE kötelékében járta végig, ahol rendre az idősebbek között is játéklehetőséget kapott. A 2021/2022-es idényben, csupán 16 esztendősen már bemutatkozhatott a Cegléd felnőtt csapatában, sőt, összesen 20 tétmérkőzésen lépett pályára az NB III-ban és a Magyar Kupában, utóbbi sorozatban első gólját is megszerezte. A mögöttünk hagyott szezonban már egyértelműen alapembere volt a Ceglédnek, 27-szer kezdett, 6-szor csereként lépett pályára, csupán egy tétmeccset hagyott ki az egész szezonban, mely során három bajnoki találatot is jegyzett.

OLYAN JÁTÉKOSOKKAL EDZHET MOST, AKIKET KORÁBBAN CSAK A TV-BEN LÁTOTT

Kovács Kolos természetesen meg is osztotta gondolatait a Kecskemétre való igazolás kapcsán: ,,Már akkor nagyon boldog voltam, amikor egyáltalán lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam magam Kecskeméten. Nagyon megtetszett a klubot körülvevő jó hangulat, jól éreztem magam az edzéseken, maximálisan magamének érzem a klub filozófiáját. Hihetetlenül boldog voltam, amikor közölték velem, hogy szeretnének leigazolni. Tudom, hogy nagyon sok munka vár még rám, hogy eljussak a bemutatkozásig, de minden adott ehhez, hiszen akár NB III-ban, akár NB II-ben is fejlődhetek. A lehető legjobb helyre kerültem, mert jól teljesítek, biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni az esélyt, nagyon várom már a szezont. Nagyon élvezem az edzéseket, eleinte persze kicsit fura volt, hogy olyan játékosokkal lehetek a pályán, akiket nem is olyan régen még csak a tv-ben láttam, de rendkívül befogadó volt a társaság, kitűnő közösség tagja lehetek immáron.” – mondta a fiatal játékos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb