Sport

Kecskeméti büszkeségek: a Mercedes Kosárlabda Akadémia két egykori növendéke is helyet kapott az U20-as kosárlabda válogatottban

Két egykori kecskeméti akadémista is szerepel a magyar U20-as kosárlabda válogatottban: Ivkovic Milán és Tóth Barna is a helyi Mercedes Kosárlabda Akadémián pallérozódott, most pedig Szkopjéban segítik a magyar válogatottat – közölte a klub.

Jelenleg is zajlik Észak-Macedóniában az U20-as B-divíziós Európa Bajnokság, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A magyar csapatnak ráadásul van kecskeméti kötődése is, ugyanis a csapatot erősíti a Mercedes Kosárlabda Akadémia két egykori játékosa, Ivkovic Milán és Tóth Barna is. Ugyanakkor nem csak ők ketten képviselik a helyi kosárlabda akadémiát, hanem Dusan Markovic is, aki a klub edzőjeként dolgozik, a válogatottban pedig Ivkovic Stojan mellett másodedzőként tevékenykedik. A jelenleg is zajló EB-n a magyarok egyébként egy győzelemmel és egy vereséggel állnak eddig, ami azt jelenti, hogy bőven van még esélyük a továbbjutásra a csoportból. A válogatott eddigi meccsei:

  • Magyarország – Portugália 60-65 (15-14, 10-14, 15-14, 20-23)
  • Luxembourg – Magyarország 63-85 (17-23, 16-20, 19-18, 11-24)

A válogatott a következő meccsét egyébként holnap, azaz kedden kora délután játssza a Nagy-Britannia ellen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb