MindenmásVideo365

Látványos videót osztott meg a MÁV a vasárnap kisiklott tehervonatról, a műszaki mentés még ma is zajlik

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, vasárnap kisiklott egy tehervonat Mezőtúr közelében, Kétpó határában egy vasúti átjáró közelében. Mint később a rendőrség tájékoztatásából kiderült, a kisiklott vagonok közül ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. A MÁV most egy látványos drónfelvételen is megmutatta, hogyan néz ki felülről a kisiklott tehervonat.

Hétfőn is javában zajlik a helyreállítás Kétpónál, ahol tegnap kora délután kisiklott egy tehervonat több kocsija – közölte a MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója. Mondi Miklós elmondta: 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba és Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 vagonból álló szerelvény 9 kocsija siklott ki, a mozdony a vágányon maradt.

MA IS ZAJLIK A MŰSZAKI MENTÉS A KÖRNYÉKEN

A helyreállítás még hétfőn is zajlik, elsőként Szolnokról érkezik majd egy daru, amely a kisiklott 9 kocsit eltávolítja az útból. A vasúti pálya és a felsővezeték is jelentős mértékben károsodott, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint. A balesetben senki sem sérült meg. A helyreállítás a jövő hét elejére legfeljebb a bal vágányon várható. A munka befejezéséig az utasokat Törökszentmiklós és Mezőtúr között vonatpótló autóbuszok fogják szállítani, Szolnokról Törökszentmiklósra vonattal lehet eljutni. Szentes felé pedig Szolnok-Tiszatenyő-Szentes útvonalon lehet vonattal közlekedni – mondta el Mondi Miklós. A baleset okát egyelőre vizsgálják, a vasúttársaság viszont közzétett egy látványos videót, amelyen drónfelvételen mutatják a kisiklott tehervonatot, mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb