Mindenmás

Napi pakk: ma tetőzik a hőség Kecskeméten, drágul az üzemanyag, újabb zseniális koncerttel folytatódik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál

Elérkezett a hét legmelegebb napja Kecskeméten, ma tetőzik a hőség a Hírös városban is, de estére akár viharok is kialakulhatnak. A mai nappal jelentősen megdrágul az üzemanyag ára, este pedig a Vatikáni Sixtus-Kápolna kórusának koncertjével folytatódik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál. Napszemüveget elő, ez itt a Kecskemét365 Napi pakk a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Dalma és Izabella nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRÉNT

  • 69 éve ezen a napon Elvis Presley aláírta az első lemezszerződését a Sun Records-szal és abbahagyta a teherautósofőrséget
  • 86 éve ezen a napon született Margitai Ági, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész
  • 51 éve ezen a napon megszületett Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó
  • 41 éve ezen a napon az E.T. című film megdöntötte a jegyeladási rekordot, 31 nap alatt 100 millió belépőt vettek meg a nézők
  • 20 éve ezen a napon meghalt Bocz Gyula, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész
  • 103 éve ezen a napon megszületett Megyeri Barna Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész

POKOLIAN MELEG LESZ MA, TETŐZIK A KÁNIKULA KECSKEMÉTEN

Nagyon meleg lesz ma Kecskeméten, ugyanis tetőzik a hőség a Hírös városban is, napközben 32 és 38 fok közé melegszik a levegő. A hőség ellenére a napsütés mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás és jégeső kíséretében, bár erre a Dunántúl északi felén mutatkozik nagyobb esély. A déli-délnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A VATIKÁNI SIXTUS-KÁPOLNA KÓRUSÁNAK KONCERTJÉVEL FOLYTATÓDIK A KODÁLY NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Javában dübörög a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál, ezúttal a Vatikáni Sixtus-Kápolna kórusának koncertjére kerül sor, este 20 órától a Nagytemplomban. A Sixtus-kápolna Pápai Kórusa 1500 éves történetével a világ legrégebbi, folyamatosan működő zenei együttese. A Kórus jelenleg 24 felnőtt énekesből és körülbelül 30 gyermek énekesből, a “Pueri Cantores”-ből áll, akik az ún. „fehér hangok” szólamát alkotják. A Kórus az Egyház igehirdető tevékenységének, valamint a művészeti, zenei, kulturális és szellemi örökség terjesztésének megkülönböztetett eszköze. A teljes műsor megtalálható a program Facebook-eseményében.

MÁTOL DRÁGÁBBAN TANKOLHATUNK KECSKEMÉTEN IS

A mai nappal jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára. Előbbinek a nagykereskedelmi ára bruttó öt forinttal, utobbié 10 forinttal lesz drágább. Az emelés természetesen a benzinkutak áraiban is észrevehető lesz, szerdától az alábbi átlagárakra kell számítani a kecskeméti kutakon is:

  • a 95-ös benzinért 582 forintot kell fizetni literenként,
  • a gázolajért pedig 573 forintot

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb