Mindenmás

6 mázsa, nagyjából 600 millió forint értékű droggal bukott le a kecskeméti bűnszervezet, még gyilkosságot is terveztek (videóval)

Vádat emeltek Kecskeméten egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezet ellen, amelynek tagjai egy év alatt mintegy 6 mázsa, nagyjából 600 millió forint értékű drogot szereztek be – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

SZERBIÁBÓL SZEREZTÉK BE A DROGOT

A vádirat szerint a négy tagból és három végrehajtóból álló bűnszervezet irányítója – egy budapesti férfi – 2019 végén elhatározta, hogy Szerbiából kereskedelmi mennyiségben marihuánát, speedet, extasyt és kokaint szerez be azért, hogy az ország több pontján viszonteladóknak tovább értékesítse. Tevékenységébe bevonta az egyik autókereskedő üzleti partnerét is, akivel ezután együtt fektettek be pénzt a kábítószerek megvásárlásába.

TITKOSÍTOTT KOMMUNIKÁCIÓT HASZNÁLTAK A TAGOK

A bűnözői csoport az egyes részfeladatokra további tagokkal bővült: a kábítószerszállítmány átvételét, átcsomagolását, kisebb adagokra bontását, a kábítószer előállítás folyamatának felügyeletét egy bizalmi emberük végezte, míg a további tagok, illetve végrehajtók az értékesítésben, a befolyt bevétel továbbításában és a kintlévőségek beszedésében jártak el. Bűnös tevékenységük leplezése és a felderítés megakadályozása érdekében a tagok egymás között kizárólag titkosított kommunikációt használtak. 

MÉLYGARÁZSOKBAN CSERÉLT GAZDÁT A DROG ÉS A PÉNZ

A kábítószer átadásának gyakori helyszínei mélygarázsok voltak, ahol – személyes jelenlét nélkül – kicserélték a járműben hagyott anyagot és annak ellenértékét. Késztermékek beszerzése mellett a vádlottak rövidesen maguk is kábítószer előállításba fogtak.

LE AKARTA LÖVETNI EGYIK VISZONTELADÓJÁT

Miután az egyik viszonteladója 2020 novemberében nem fizette ki a kábítószer árát, a bűnszervezet irányítója elhatározta, hogy – a többi partner számára is példát statuálva – lelöveti. Terve megvalósítása érdekében felvette a kapcsolatot egy külföldi bérgyilkossal, továbbá a szerb kapcsolatán keresztül egy hangtompítós maroklőfegyvert is beszerzett. Végül mindez meghiúsult, mivel a férfit 2021. január elején elfogták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda széleskörű nyomozása arra is fényt derített, hogy a bűnszervezet egy év alatt 430 kg marihuánát, 140 kg amfetamint, 11,6 kg kokaint, 20 ezer darab extasy tablettát és 30 liter amfetaminolajat szerzett be, amelyre 1,8 millió eurot (mintegy 600 millió forintot) fordított.

Az ügyészség a bűnszervezet tagjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, emellett az irányítót emberölés előkészületével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A bűnözői csoport elfogásáról készült rendőrségi videó az alábbi linken érhető el:

Forrás és fotók: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb