Sport

Fantasztikus kecskeméti siker: Blaszák Lilla megszerezte első egyéni Európa bajnoki érmét a gödöllői uszonyosúszó bajnokságon

Fantasztikus eredménnyel zárt Blaszák Lilla a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokságon, tudtuk meg az NJE Sportközponttól. A Bácsvíz-KVSC Uszonyos és búvárúszó szakosztály sportolója Európa bajnoki bronzérmes lett a viadalon.

Tíz arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar válogatott a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokságon, ahol 18 ország több mint kétszáz versenyzője indult. A megmérettetésen ismét bizonyított a kecskeméti Blaszák Lilla, aki a női 200 felszíni döntőben a harmadik legjobb idővel csapott célba.

“EZ AZ ELSŐ EGYÉNI EURÓPA BAJNOKI ÉRMEM”

“Magyarországi rendezésű Európa – bajnokságon jó részt venni, hisz magyar szurkolótábor előtt lehet úszni, ami plusz energiát ad, főleg, hogy édesanyám és öcsém is el tudott jönni, sőt, barátnőm és sok edzőtársam is kilátogatott. A tegnapi napom sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna -kis rosszullét miatt-, de a mai napra úgy álltam oda, hogy ez egy új nap és új versenyszám és igyekszem kihozni belőle a legjobbat. Délelőtt a döntőbe jutásért is meg kellett küzdeni, de sikerült, így az ebédszünetet a regenerálódásra és pihenésre fordítottam. Délután pedig sikerült így egy harmadik helyet szereznem 200 méter felszíni úszásban, ami hihetetlen érzés, hisz ez az első egyéni Európa bajnoki érmem” – mondta el Blaszák Lilla a versenyt követően.

A SPORTÁG TÖRTÉNETÉBEN AZ EGYIK LEGSIKERESEBB EURÓPA-BAJNOKSÁGOT PRODUKÁLTUK

Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) elnöke szerint minden várakozást felülmúlt a hazaiak teljesítménye. “Egy generációváltás után vagyunk, és magyar szempontból az egyik legsikeresebb Európa-bajnokságot produkáltuk a sportág történetében. Sok versenyzőnk nyert érmet, és örömteli az, hogy az utánpótlásból jövők milyen sikeresen be tudtak épülni a válogatottba” – mondta.

Forrás: NJE Sportközpont FB/MTI

Fotók: NJE Sportközpont FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb