Közélet

Együtt, hogy segíthessenek a bajban: szorosabbra fűzte az együttműködést a Hírös Rescue Team és a kecskeméti rendőrség

Együttműködési megállapodást kötött a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület, közölte a rendőrség szerdán.

A CÉL A KÖLCSÖNÖS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Mint írták, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is keresi azokat az intézményeket, egyesületeket, csapatokat, amelyek közreműködésével hatékonyabban végezheti a munkáját. A Hírös Rescue Team egy speciális mentéssel foglalkozó egyesület, amelynek a segítségét már többször igénybe vette a rendőr-főkapitányság. Ezt a partnerségen alapuló viszonyt öntötték a felek írásos formába a kölcsönös segítségnyújtás jegyében.

ELSŐSORBAN ELTŰNT SZEMÉLYEK FELKUTATÁSÁRA SPECIALIZÁLÓDTAK

A mentőcsapat elsősorban eltűnt személyek felkutatására specializálódott, tagjai többek között részt vettek a törökországi földrengés túlélőinek felkutatásában. A múlt héten pedig arról számoltunk be, hogy a Hírös Rescue Team a rendőrséggel karöltve pár óra leforgása alatt nyomára akadt egy eltűnt hetényegyházi autista kisfiúnak:

Az együttműködési megállapodást dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány és Trencsényi Péter, az egyesület elnöke írták alá.

Forrás és fotók: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb