Sport

Lóczi István szerint kiütközött a Riga FC nemzetközi rutinja – így értékelt a KTE vezetőedzője a kiesés után

Csütörtök este hatalmas küzdelem után végül 3-1-es vereséget szenvedett a Kecskeméti TE Lettországban, a Riga FC elleni Konferencia-liga selejtező visszavágóján. A lilák a rendes játékidő és a hosszabbítás ráadásában is kaptak egy gólt, így végül 4-3-as összesítéssel búcsúztak a nemzetközi kupától.

Nem volt szerencséje Lettországban a Kecskeméti TE-nek, a csütörtöki visszavágón hiába szerezték meg hamar a vezetést, végül a rendes játékidő, majd a hosszabbítás ráadásában is kaptak egy-egy gólt, így mindössze pár másodperccel a tizenegyespárbaj előtt búcsúztak a nemzetközi porondtól. A mérkőzés elején, a nyolcadik percben még a vezetést is megszerezte a KTE: Tóth Barna letámadása volt eredményes, majd Vágó Levente talált a kapuba, ezzel vezettek a lilák. Ezt az eredményt egészen a 62. percig tartották is, ekkor viszont egyenlített a Riga. Az igazán fájó rész viszont csak ezután következett, mivel az utolsó utáni pillanatban, a 90+5. percben hosszabbításra mentette a mérkőzést a lett csapat. amelynek végén a továbbjutást érő gólt is megszerezték.

LÓCZI ISTVÁN GRATULÁLT A RIGÁNAK, SZERINTE KIÜTKÖZÖTT AZ ELLENFÉL NEMZETKÖZI RUTINJA

A mérkőzést követően Lóczi István, a kecskemétiek vezetőedzője is elmondta véleményét, aki előként gratulált a letteknek a továbbjutáshoz, majd elmondta, hogy kiütközött az ellenfél nemzetközi rutinja. A tréner azt is kiemelte, hogy a magyar bajnokságban kevés ilyen hőfokú meccset játszik a csapat – közölte a klub. ,,Gratulálok az ellenfélnek a továbbjutáshoz! Nagyon nehéz most értékelni, hiszen kétszer is a hosszabbításban kaptunk gólt, ami fájó. Mindkét csapat más játékrendszerben játszott az első meccshez képest. Ebből a mérkőzés elején mi jöttünk ki jobban, megszereztük a vezetést is. A félidőben az ellenfelünk nagyon jól cserélt, két igen mozgékony játékos állt be előre, akik kitűnő teljesítményt nyújtottak. Sajnos elmondható, hogy az összes cseréjük jobban sült el most. Ennek köszönhetően meg is fordították az eredményt, hosszabbításra mentve a találkozót. Sajnos nem bírtunk jobb oldali játékukkal, illetve kiütközött az is, hogy ellenfelünk nemzetközi rutinja sokkal nagyobb, mint a miénk. A magyar bajnokságban kevés ilyen hőfokú meccset játszottunk, de bízom benne, hogy ez a klub eljuthat még a nemzetközi porondra. Nagyon gyorsan rendezni kell a sorokat, mert hétfő este már bajnoki meccs vár csapatra – értékelt Lóczi István.”

NINCS IDŐ CSÜGGEDI, HÉTFŐN MÁR BAJNOKIT JÁTSZIK A CSAPAT

A nemzetközi porondtól való búcsúzás után hétfőn már a bajnokságban lesz érdekelt a Kecskemét, este 20 órától a Kisvárda csapatát fogadják hazai környezetben, a Széktói Stadionban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyeiek az első fordulóban 2-0-ás győzelmet arattak a ZTE ellen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb