Sport

Egykori kecskeméti játékossal a soraiban végzett a csoportkör második helyén az U16-os leány kosárlabda válogatott az EB-n

Javában zajlik az izmiri U16-os leány kosárlabda Európa-bajnokság, a csapat keretében pedig ott van a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia korábbi játékosa, Sinka-Pálinkás Szofi is. A magyarok két győzelemmel és egy vereséggel a csoportjuk második helyén végeztek, a keddi nyolcaddöntőben így az A-csoport harmadikjával, a Csehország – Lettország párharc vesztesével találkoznak.

Sinka-Pálinkás Szofi még a nyáron igazolt Kecskemétről, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról Sopronba, most pedig a törökországi EB-n bizonyíthat a válogatott tagjaként. Szofi mellett a válogatott bővebb keretének a szintén Kecskemétről Sopronba igazoló Gergő Janka is tagja volt. A magyar válogatott a törököket és a szerbeket is legyőzte, Szofi mindkét mérkőzésen a pályán volt, fontos pontokkal és kiváló mezőnyjátékával pedig hozzá is járult a csapat sikeréhez – közölte a Mercedes Kosárlabda Akadémia. A csoportkör zárófordulójában viszont kikaptak Franciaországtól, így a csoport második helyén végeztek. A keddi nyolcaddöntőben az A-csoport harmadikjával, a Csehország – Lettország párharc vesztesével találkoznak majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb