Sport

226 kilométer, kilencven versenyző: nyeregbe pattannak a kecskeméti bringások – szerdán rajtol az ifjúsági kerékpáros világkupaversenyen

Tizenhárom csapat mintegy kilencven versenyzője áll rajthoz a szerdán kezdődő a One Belt One Road Nations’ Cup kerékpáros ifjúsági országúti világkupaversenyen, a sportolók Nyíregyháza és Vásárosnamény térségében 226 kilométert tesznek meg. Lesz okunk a szurkolásra, ugyanis a tizenegy nemzeti válogatott mellett két klubcsapat – a kecskeméti MBH Bank Cycling Team és a dán Tscherning Academy – alkotja a mezőnyt.

Az idén kétnapos versenyt negyedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán, ez pedig jól bizonyítja a városvezetés elkötelezettségét és a városlakók szeretetét a kerékpározás iránt. “Biztosítanunk kell a versenyzőknek azt, hogy itthon is tudjanak nemzetközi sporteseményen részt venni, és ez az ifjúsági világkupa erről szól, hogy ezt hazai sportolóknak tudjuk garantálni” – fogalmazott Szabó Tünde kormánybiztos.

IDÉN KÉT NAPOS A RENDEZVÉNY

Solymosi János versenyigazgató a lebonyolítás részletéiről szólva elmondta, a korábbi években rendszerint háromnapos verseny idén két napra csökken, de a szervezők megpróbálják összerakni az elmúlt négy év legkompaktabb ifjúsági világkupáját.

  • Az első, szerdai napon Vásárosnamény térségében 136 kilométeres távot kell teljesíteni a mintegy kilencven versenyzőnek, akiknek látványos befutója a eddigiektől eltérően a belvárosban lesz. A mezőny három nagy kört megy a kialakított pályán, bejárva a Bereget és a városból kivezető úton kezdődik majd remélhetőleg a nagyon gyors és intenzív befutó – tette hozzá.
  • Csütörtökön Ibrány környékén teljesítik a kerékpárosok a 86 kilométeres távot, a rajt és a cél, valamint a részhajrá egy helyszínen lesz. Délután Nyíregyházára költözik a mezőny, a 3,5 kilométeres egyéni időfutamot a belvárosban rendezik meg és ott tartják az eredményhirdetést is – mondta Solymosi János.

A hivatalos sajtóanyag szerint a tizenegy nemzeti válogatott mellett két klubcsapat – a kecskeméti MBH Bank Cycling Team és a dán Tscherning Academy – alkotja a mezőnyt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb