Kecskeméti arcok

Díjeső a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznál: Cseke Péter és Járai Máté is elismerésben részesült a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjátadóján

Alighogy hétfőn beszámoltunk róla, hogy állami elismerésben részesült a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház három tagja is, újabb díjat zsebelhettek be a teátrum művészei. Cseke Péter színházigazgató és rendező és Járai Máté színművész is elismerésben részesült a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjátadóján.

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenharmadik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit – közölte a szervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. hétfőn.

A LEGJOBB RENDEZŐ ÉS A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ DÍJÁT HOZTÁK EL A KECSKEMÉTI MŰVÉSZEK

Mint írták, a legjobb rendező díját Cseke Péter érdemelte ki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Tombol az erény című darabjáért. A legjobb férfi főszereplő Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze lett a Győri Nemzeti Színház Primadonnák című bohózatának Jack Gable szerepéért.

A június 16-tól augusztus 21-ig tartott eseményen; az ötvennél több előadás közel fele ingyenes volt, a darabokat több mint negyvenezer néző tekintette meg.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb