Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, 33 fok és Bagossy Brothers a Hírös Hét Fesztiválon

Itt a Hírös Hét Fesztivál harmadik napja, ma áll színpadra a Bagossy Brothers Company Kecskemét főterén. A kecsegtető esti programok előtt azonban rengeteg napsütést, és tikkasztó hőséget kapunk a nyakunkba, ma akár 33 fok is lehet Kecskeméten. Lesz még itt ma jótékonysági vacsoraest és némi forgalomkorlátozás is Katonatelepen. Mutatjuk, mit hoz a csütörtök városunkba, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS SZENT BERTALAN NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bertalan, Albert, Aliz, Erzsébet, Jonatán és Taksony nevű Kecskemét365 olvasónak! Érdekességek mára:

  • Ma van Szent Bertalannak, Nagy-Örményország apostolának, a liegi püspökség patrónusának ünnepe. Szent Bertalanról azt tartják, hogy ő hirdette Krisztus igéjét Indiában, amihez akkoriban Arábia, Etiópia, Líbia, a párthusok földje, a perzsák és a médek országa is hozzátartozott, és innen ment Nagy-Örményországba. Miután itt többeket megtérített, a barbárok elevenen megnyúzták, keresztre feszítették, majd a fejét vették. Bertalan a cserzővargák védőszentje, illetve mindazoké, akik bőrrel, netán gipsszel dolgoznak.
  • 35 éve született meg az első magyar lombikbébi. Reggel 7 óra 9 perckor a pécsi orvostudományi egyetemen meglátta a napvilágot az első magyar lombikbébi, egy 3.850 grammos kislány,
  • de ugyancsak ezen a napon született Ken Hensley, énekes és billentyűs a Uriah Heep-ből,
  • valamint Rupert Grint angol színész, aki Ron Weasley szerepét játszotta a Harry Potter filmekben.

IGAZI NYÁRIAS IDŐNK LESZ

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és csapadéktól sem kell tartanunk Kecskeméten. Mérsékelt, néhol élénk északkeleti, keleti szél fújhat. A csúcsértékek 33 fok körül alakulnak, tehát igazi nyárias hangulat fog uralkodni városunkban.

HÍRÖS VACSORA KECSKEMÉTEN

Idén sem hiányozhat a Hírös Hét Fesztivál programjából a Hírös Vacsora jótékonysági vacsoraest, melynek augusztus 24-én, csütörtökön, Kecskeméten, a Szent István tér (a Városháza, a Nagytemplom és a Tűzoltóság által körülölelt terület) ad otthont. A rendezvény ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét 17.30-kor. Mint írták, két turnusba szervezve, 17.30 és 19.00 órai kezdettel várják vendégeiket. A résztvevők két fogás közül választhatnak, melyeket az Iparkamara a Kecskeméti Csárda csapatával közösen biztosít:

  • Pacalpörkölt köményes burgonyával, házi vegyes savanyúsággal,
  • valamint sertéstarja-steak burgundi mártással, savanyított zöldségekkel és grillezett jércemell steak fokhagymás-fűszeres parázsburgonyával.

ZAKATOL A HÍRÖS HÉT FESZTIVÁL

Újra megtelt élettel Kecskemét főtere, ugyanis elstartolt a város legrégebbi, legnagyobb múltra visszatekintő fesztiválja, a Hírös Hét Fesztivál. Mutatjuk is az idén 89 esztendős rendezvény részletes csütörtöki programjait!

  • 18.00 Agórafalva – Romkert – Csak a kezemet figyeljék! Csongrádi Béla bűvészműsora és közös agórafalvi óriás buborékkergetés
  • 19.00 – Főtér – Bringashow Nemzetközi szintű bringások mellett egy break/parkour bajnok kápráztatja el a közönséget szaltókkal, hatalmas és gravitációt meghazudtoló ugrásokkal.
  • 20.00 – Főtér, nagyszínpad – Bagossy Brothers Company koncert.

FORGALOMKORLÁTOZÁS KATONATELEPEN

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Katonatelepen – tudtuk meg szerdán délután az önkormányzattól. A kivitelező arról tájékoztatta a kecskeméti önkormányzatot, hogy a 441-es számú út felújítása a katonatelepi szakaszon több változással jár majd a következő napokban. Mint kiderült, augusztus 24-25-én a Kecskemét felé vezető oldalon aszfaltozási munkákat végeznek, így ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb