Mindenmás

Vádat emeltek a kecskeméti férfi ellen, aki tavaly decemberben a kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt halálra egy nőt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető sebességtúllépése miatt a kijelölt gyalogátkelőhely előtt nem tudott megállni és így elütötte a zebrán gyalogosan átkelő sértettet, aki a helyszínen életét vesztette, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

TÚL GYORSAN MENT

A vádirat szerint a férfi 2022. december 18-án, éjjel, egy olyan kecskeméti utcában vezette gépjárművét, ahol üzemzavar miatt a közvilágítás nem működött, a látási viszonyok így korlátozottak voltak. Ennek ellenére a vádlott a megengedett 50 km/óra helyett mintegy 66-70 km/óra sebességgel vezette az autóját.

LÁTTA A GYALOGOST, ÁM AZ ÜTKÖZÉST MÁR NEM TUDTA ELKERÜLNI

Az utcában lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve a férfi észlelte, hogy a zebrán egy nő gyalogol át, azonban sebességtúllépése miatt az elsőbbségadási kötelezettségének nem tudott eleget tenni. A férfi vészfékezett és autóját balra kormányozta, ennek ellenére az ütközést elkerülni nem tudta és mintegy 50-55 km/óra sebességgel elütötte a gyalogost.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás és fotók: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb