Mindenmás

Rátámadtak az egyik lajosmizsei büfé futárára – az atrocitás miatt hét utcába ezentúl nem szállítanak ki

Szokatlan lépésre szánta rá magát egy lajosmizsei büfé tulajdonosa. Egy listát függesztett ki, amelyen közli azokat az utcákat – „no-go zónákat” –, ahová nem szállít ki ételt. A döntést az előzte meg, hogy a büfé egyik futárját megtámadták és kirabolták hétfőn.

HÉT UTCÁT ÉRINT A VENDÉGLÁTÓEGYSÉG DÖNTÉSE

Egy népszerű gyorsétterem Lajosmizsén hét olyan utcát, területet is listázott, ahova ezentúl a futárjaik nem szállítanak ki ételt. “A hétfőn történtek miatt az alábbi utcákba a mai naptól nem szállítunk ki: Telepi út, Szív utca, Orgona utca, Bene szél utca, Dankó Pista utca, Fülemüle utca, Bene tanya. A futáraink testi épsége többet ér mindennél! Akik ezekben az utcákban laknak és nem tehetnek róla, azoktól elnézésüket kérjük! Rendelésüket szívesen elkészítjük, ha személyesen a büfénél átveszik” – olvasható a Club 75 Büfé Facebook-oldalán.

Hozzátették, döntésüket azért hozták meg, mert sofőrüket bántalmazták és kirabolták. Mint írták, nem ez volt az első eset, hogy atrocitás érte őket ezen a környéken.

KÖNYÖKKEL MEGÜTÖTTE, MAJD ELVETTE A PÉNZTÁRCÁJÁT

Mint a Blikk írta, a vendéglátóhely tulajdonosa elmondta, hogy az érintett futár már jól van, a támadója akkor ütötte meg könyökkel, amikor a telefonját próbálta elvenni tőle. A tárcáját sikerült is, amiben rengeteg pénz volt. Azt is elárulta, hogy a futárjaik azon a környéken már jó ideje nem szállnak ki a kocsiból, csak az ablakon keresztül adják át az ételt, a támadás is ekkor történt. Évtizedek óta működik a vendéglátóhely, ahova egyszer be is törtek, de az alkalmazottakat rendszeresen inzultálják.

ADÓDNAK PROBLÉMÁK, MELYEKRE MEGOLDÁST KELL TALÁLNI

A lap megkeresésére Basky András, a település polgármestere elmondta, folyamatosan dolgoznak a közbiztonság javításán. “A városban – mint mindenhol az országban – adódnak olyan problémák, amikre megoldást kell találni. A rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatunk, rendszeresen konzultálunk, egyeztetünk. De a polgárőrség és egy önkormányzati közterület-felügyelő is segíti a munkánkat – nyilatkozta Basky András.

A RENDŐRSÉG BÜNTETŐELJÁRÁST INDÍTOTT AZ ÜGYBEN

“Nyilvánvalóan bizonyos embereket hátrányosan érint a vendéglátóhely döntése, de azt is meg kell érteni, hogy ha valakit atrocitás ért, nem szívesen vállalná fel még egyszer” – fűzte hozzá a város első embere. A támadással kapcsolatban a rendőrség közölte: büntetőeljárást indítottak.

Forrás: blikk.hu/Club 75 Büfé FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb