Sport

Szabó István: a második félidőben hiányoltam a kreatív játékot – kikapott a KTE Debrecenben

Elszenvedte második vereségét az NBI idei kiírásában a Kecskeméti TE, miután vasárnap este 2-0-ra kikaptak Debrecenben – közölte a klub. Az első félidő kiegyenlített játéka után a DVSC kihasználta a lilák hibáit a második félidőben, akik ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrottak.

A találkozó eseménydúsan indult, a KTE-nek már az első tíz percben volt két veszélyes támadása is: előbb Tóth lőtt mellé kevéssel, majd ezt követőn Vágó passzából Szendrei lépett ki, aki Megyerit is átemelte, azonban les miatt egyik akció sem zárulhatott érvényes góllal. A folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán, a 10. percben Dzsudzsák is megcélozta a rövid alsót jobbról éles szögből, de nem talált kaput. Ezt követően veszélyes beadások jellemezték az első játékrészt, de gól nem esett, így 0-0-ás döntetlennel vonult a félidőre a két csapat.

A MÁSODIK FÉLIDŐ A DEBRECENIEKÉ VOLT

Szünetben cserélt Szabó István, aki a sárga lapos Leoni helyére a nemrég visszatérő Zeke Máriót küldte be. Horváth és Loncar távoli lövései még nem találtak kaput, azonban a 62. percben a hazaiak megszerezték a vezetést. Labdát szerzett a DVSC a kecskeméti tizenhatos jobb oldalán, majd Bárány lapos beadását Loncar a kapuba passzolta közelről, ezzel megszerezve a vezetést a Debrecennek. A 66. percben gyorsan megduplázta előnyét a DVSC, egy jó labdakihozatal végén Kusnyir ugorhatott ki teljesen egyedül a jobb oldalon, ziccerét aztán a hosszúba lőtte, ezzel pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn. A gólok után nehezen alakult ki folyamatos játék, sok szabálytalanság és reklamálás jellemezte a játékot, helyzetek kevésbé, ami már a hazaiaknak kedvezett. A bajnokságban most hosszabb szünet következik, tétmeccset legközelebb a MOL Magyar Kupában Soroksáron vív majd a KTE szeptember 15-én 20:00-kor.

SZABÓ ISTVÁN A KREATÍV JÁTÉKOT HIÁNYOLTA A MÁSODIK FÉLIDŐBEN

,,Az első félidő ikszesnek volt nevezhető, itt is, ott is akadtak helyzetek, jó iram és sok párharc jellemezte a játékot. A második félidőben a Debrecen ránk erőltette az akaratát, elkövettünk helyezkedési hibákat is, a Debrecen pedig túl jó csapat ahhoz, hogy ezeket kihasználatlanul hagyja. A gólig stabilak voltunk, a hiba pedig van a játékban, erre viszont sokkal jobban szoktunk reagálni, ez ma nem történt meg. Sajnos a második félidőben hiányoltam a kreatív játékot az ellenfél kapuja előtt, nem nagyon voltak lövéseink, beadásaink, helyzeteink. Ez nem jellemző ránk, ennek az okait meg kell vizsgálnunk. A második félidő alapján a Debrecen megérdemelt győzelmet aratott.” – nyilatkozta a KTE vezetőedzője a vereséget követően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb