Sport

Elképesztő kecskeméti büszkeség: 12 év után újra KTE játékos lépett pályára a magyar válogatottban

A tegnap esti Csehország elleni mérkőzés kecskeméti szempontból is különös jelentőséggel bírt: Marco Rossi együttesében ugyanis három kecskeméti játékos is várta a lehetőséget egy esetleges debütálásra, Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer közül végül utóbbinak adatott ez meg, így 12 év után ismét KTE játékos lépett pályára a magyar válogatottban – közölte a klub.

Különösen fontos volt a tegnap esti barátságos mérkőzés kecskeméti szempontból, amikor a cseheket fogadta a magyar válogatott a Puskás Arénában. A magyar keretben ugyanis három KTE játékos is szerepelt, közülük Horváth Krisztofernek a debütálás is összejött, miután Marco Rossi a mérkőzés 72. percében Callum Styles helyére a lilák támadóját állította be.

12 ÉV UTÁN LÉPETT ISMÉT PÁLYÁRA KTE JÁTÉKOS A VÁLOGATOTTBAN

2011. február 9-én történt meg először az, hogy egy KTE-ből meghívott játékos pályára lépjen a magyar A-válogatottban. Akkor Tököli Attila képviselte a lila-fehér színeket, akit Egervári Sándor 34 évesen is behívott a nemzeti csapatba. A szezon végén történelmi kupagyőzelmet is ünneplő, korábbi KTE játékos két felkészülési meccsen (Azerbajdzsán, Luxemburg) és a Hollandi elleni Eb-selejtezőn is pályára lépett azon a tavaszon, utoljára 2011. június 3-án, ami számára a búcsú is volt a válogatottól. Azóta bő 12 év telt el, mire újra KTE játékos került pályára, ezt a hosszú időszakot végül Horváth Krisztofer törte meg, míg Szalai Gábor és Szuhodovszki Soma ideje egyelőre várat még magára. Már a kerethirdetés is történelmi volt, hiszen egynél több kecskeméti futballista sosem került be a keretbe, most viszont egyszerre hárman is képviselték a klubot.

HORVÁTH KRISZTOFERNEK NAGYON MEGY KECSKEMÉTEN

A 21 éves támadó mondhatni kivirágzott KTE játékosként, hiszen fél szezon alatt 6 gólig és egy gólpasszig jutott. Nyáron végül sikerült megtartania őt a KTE-nek, ugyancsak kölcsönjátékosként, a Puskás Akadémia ellen már két-két góllal és gólpasszal vétette észre magát, melyet követően meghívót kapott a válogatottba is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb