Mindenmás

Ijesztően közeli videón, ahogy a földbe csapódik egy repülőgép a Börgöndi Légiparádén, apa és fia vesztette életét a tragikus balesetben

Lezuhant egy repülőgép vasárnap délután a Börgöndi Légiparádén, a gépen ketten tartózkodtak, apa és fia, akiknek esélyük sem volt a túlélésre. A szörnyű tragédiáról most egy egészen közeli felvétel is felkerült az internetre, amelyen jól látszódik, hogy még ennél is nagyobb baj történhetett volna, mivel a repülőgép egy parkoló autó mellett csapódott a földbe.

Ketten meghaltak, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, amikor a Börgöndi Légiparádén a földbe csapódott egy HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő. A helyszínen egy kisfiú is megsérült, szerencsére csak könnyebben, őt a székesfehérvári kórházba szállították. A baleset után a légi parádét lefújták – közölte az Index.

EGY PILLANAT VOLT AZ EGÉSZ

Az portálnak az egyik szemtanú mondta el, hogyan élte meg a tragédiát. Mint elmondta, az elején több manővert is sikeresen végrehajtottak, aztán az egyiknél már nem tudták felemelni a gép orrát. ,,Akkor csak egy hatalmas robbanás és füst, és vége is volt. Tudtuk, hogy a benn ülőknek nem volt esélyük” – mesélte a portálnak a szemtanú, aki szerint a szervezők igyekeztek higgadtságra inteni a jelen lévő tömeget. „Mindenki csendben, döbbenten, az internetet figyelve, lassan indult a parkoló felé. Aztán jöttek a mentők és három mentőhelikopter. Akkor már minden repülőnek tilos volt a felszállás, és a további három bemutató elmaradt” – írta le a történteket.

NAGYOBB BAJ IS TÖRTÉNHETETT VOLNA

Az internetre most felkerült egy felvétel, amelyen egészen közelről látható, ahogyan a földbe csapódik a repülőgép. Ezek szerint kevésen múlt, hogy nem történt még nagyobb tragédia: a repülőgép közvetlenül a nézők mellett csapódott a földbe, többen is pánikban menekültek a robbanás elől.

VÁLYI ISTVÁN POSZTOLT ELSŐKÉNT AZ ESET KAPCSÁN

Az eset kapcsán Vályi István újságíró posztolt először közösségi oldalára, mint írja, szombaton még a repülőgépről forgattak. ,,Szombaton még forgattunk, körbejártuk a csodát, Rózsavölgyi Vilmos és fia Árpád repülték, megtapsoltuk a dübörgést a levegőben, még mondták is, hogy bejáratós a motor, nem forszírozzák. Egy csoda volt.” – olvasható közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb