Sport

Pénteken ismét pályán a Kecskeméti TE: a Soroksár csapata ellen vívnak Magyar Kupa mérkőzést

Pénteken este 20 órától a Soroksár vendége lesz a KTE a MOL Magyar Kupában. A két együttes eddig nem sokszor találkozott tétmérkőzésen, igaz, van egymásról élményük a közelmúltból – közölte a klub.

A válogatott szünet miatti kisebb kihagyást követően pénteken ismét pályára lép a KTE, a csapat Soroksárra utazik majd. Soroksár–KTE meccseket túl sok alkalommal még nem rendeztek, amikor igen, akkor is mindannyiszor a másodosztályban. A 2005/2006-os szezonban a fővárosban 2-1-es hazai siker született, míg a Széktói Stadionban Potemkin és Balla góljaival 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége. Nem is olyan régen azonban ismét összefutottak a csapatok, hiszen a 2021/2022-es idényben is egy bajnokságban szerepeltek. Igen emlékezetesre sikerült a hazai meccs a kecskemétieknek, hiszen a feljutás utáni első sikerük 5-2-es végeredménnyel zárult, Lukács Dániel egymaga négy gólt lőtt azon a találkozón, de Belényesi Csaba is betalált. A soroksári visszavágó már körömrágós izgalmakat hozott, hiszen úgy nyert a csapat idegenben 3-2-re, hogy a hosszabbításban büntetőt hibázott Lőrinczy Attila hazai oldalon. Érdekesség, hogy Belényesi Csaba ezen a találkozón is betalált, tehát szeretett a Soroksár ellen játszani.

SZABÓ ISTVÁN SZERINT NEHÉZ ELLENFELET KAPTOTT A CSAPAT

,,Nagyon erős NB II-es klubot kaptunk. Bár a válogatott szünetekben mindig NB II-es csapatokkal szoktunk találkozni, most különösen jól szolgálta a felkészülésünket, hogy a Tiszakécskével játszhattunk a múlt héten. Egy olyan ellenfelet kaptunk, mely évek óta nagyon stabil a másodosztályban. Hosszú ideje ugyanaz a stáb dolgozik a keret mellett Lipcsei Péter vezetésével, kiemelkedő eredményeket is elérnek, emellett a játékosokat is nagyszerűen képezik. A Ferencvárossal nagyon szoros szakmai kapcsolatban vannak, a náluk pallérozódó fiatal játékosok képességeiről személyesen is meggyőződhettem, hiszen Nagy Olivér is tőlük érkezett hozzánk nyáron, de a korábbi időszakból is lehetne mondani neveket. Személy szerint is nagyon jó kapcsolatban vagyok a stábjukkal, több emlékezetes mérkőzést is vívtunk már a múltban. Szeretnénk továbbjutni, de így van ezzel szerintem a Soroksár is, mert egy meccsen előfordulhat bármi. Látjuk mi is, hogy nagyon jó játékosaik vannak, stabil rendszerben futballoznak, amire fel kell készülnünk.” – mondta a vezetőedző a meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb