Kikapcs

“Itt nem az a kérdés, hogy meddig tart a koncert, hanem, hogy mikor engedi le a színpadról a közönség Fenyő Mikit” – exkluzív interjú a grandiózus koncertshow producerével

Szeptember 30-án, szombaton a Messzi István Sportcsarnokban elszabadul a rock and roll Kecskeméten, egy estére mindenkit elkap a limbó láz, miközben felcsavarjuk a szőnyeget, a táncos lábúak pedig járják a Casino Twistet. Kecskemétre érkezik ugyanis Fenyő Miklós nagyszabású koncertshow-ja, mely az előadóművész 55 évét dolgozza fel egy grandiózus Életmű koncert keretében. Ennek megfelelően a szervezők sem aprózzák el: egy hatalmas és látványos bulira készülhetünk a Hírös városban. A különleges koncertről Erdős Lászlóval, a turné producerével és menedzserével, a Fenyő Miklós életrajzi könyv, a 75 Magyar Népmese című mű szerzőjével beszélgettünk.

KECSKEMÉT LESZ A TURNÉSOROZAT ELSŐ ŐSZI ÁLLOMÁSA

Fenyő Miklósnak 55 évvel ezelőtt, a „Ki mit tud?” győzelemmel indult zenei karrierje, az országos nyilvánosság előtt. Azóta több mint 400 dal, arany és platinalemezek, felejthetetlen, korosztályoktól független, évtizedeket átívelő örökzöld slágerek születtek. Hogy, hogyan lehet ezt a hatalmas életművet egy estébe belesűríteni, az bizony nem kis feladat, árulta el Erdős László. “A célunk az volt, hogy mivel 55 éve van Fenyő Miki a pályán, egy turnésorozattal emlékezzünk meg hatalmas ívű pályafutásáról. Ezért is kapta a Made in Fenyő – 55 év rock and roll címet ez a turné, amelynek Kecskemét lesz az első őszi állomása” – mesélte el Erdős László.

A ROCK AND ROLL ÉLŐ LEGENDÁJA ELŐTT A KÖZISMERT KECSKEMÉTI LEMEZLOVAS, FREDDYBOY FŰTI FEL A HANGULATOT

Mint hozzátette, külön nagy öröm Fenyő Miklós számára ez a koncert, hiszen nagyon régen volt lehetősége a Hírös városban fellépni, így feltett szándékuk, hogy szeptember 30-án este egy rock and roll házibulivá varázsolják a Sportcsarnokot és ezáltal egy kicsit egész Kecskemétet. Sőt, ezen az estén a rock and roll élő legendája előtt a Hírös város méltán Hírös lemezlovasa, Freddyboy fűti fel a hangulatot.

GRANDIÓZUS SHOW, LÁTVÁNYOS ELEMEKKEL, FÉNYEKKEL ÉS NAGYZENEKARRAL

S, hogy mire számíthatnak a Fenyő rajongók? Egy biztos, nagyon nagy show-val készülnek a szervezők. Általában ugyan a Fenyő koncertek önmagukban is nagy show-k, egy ilyen Életmű koncert és turné pedig csak még erősebb. Ez azt jelenti, hogy a rock and roll élő legendája táncosokkal, fúvósókkal, külön vokállal és nagyzenekarral kiegészülve lép a színpadra, miközben nagyon szép fényekkel, látványvilággal, valamint LED-fallal varázsolja el a kecskeméti közönséget. Közel két óra fergeteges hangulatra számíthatunk tehát, ami biztos maradandó élményt nyújt majd minden Fenyő rajongónak. “Itt nem az a kérdés, hogy meddig tart a koncert, hanem, hogy mikor engedi le a színpadról a közönség Fenyő Mikit. Igazából szinte soha, tehát tényleg úgy kell abbahagyni, hogy egyszer csak kimondjuk, vége. Hiszen az első pillanattól kezdve fantasztikus hangulat uralja ezeket a fellépéseket. Biztos vagyok benne, hogy most Kecskeméten is így lesz” – árulta el Erdős László.

A TITOK A KORTALANSÁG

Hozzátette, Fenyő Miklósnak, illetve az úgynevezett fenyőségnek, a jampiságnak a kortalanságban rejlik a titka. “Nyilván kell hozzá egy zsenialitás, ami egyedülálló, szerintem nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is. Hogyha megnézzük ezeket a számokat, a slágerek szövegezését, láthatjuk, hogy az elragadó dallamok mellett önmagukban is fantasztikusak. Ez Fenyő Miklós titka: ez a fajta életérzés, a hangulat, a zsenialitás, a szavak játéka, ez teszi mind-mind különlegessé” – mondta el Erdős László.

FENYŐ MIKLÓS ÉLETMŰVE A 75 MAGYAR NÉPMESE CÍMŰ KÖNYVBEN IS MEGELEVENEDIK

Fenyő Miklós a jubileumi koncert turné alkalmából egy különleges emlékkel is készül közönségének, pályafutásának, legendás dalainak történeteit meséli el Erdős László segítségével a 75 Magyar Népmese című könyvben, melyet szeptember 30-án szintén elhoznak a kecskeméti közönségnek. “A könyv ötlete az volt, ha már Fenyő Miklós egy ilyen különleges turnéra indul a különleges dátum kapcsán, legyen egy olyan könyv, ami elmeséli 75 ikonikus dala történetét” – mesélte el az író. A könyvben szó esik arról, hogy egy-egy dal hogyan született, mik voltak Fenyő Miklós motivációi, illetve kik voltak a múzsái.

Erdős László elárulta, a könyvben például az egyik ilyen unikális sztoriban megelevenedik a közismert “Csavard fel a szőnyeget” című sláger keletkezésének története is, miszerint Fenyő Miklós 16 évesen, Budapesten, a 6-os villamoson utazva találta ki a legendássá vált szöveget. Ez volt az első általa írt dal. S, ha még ez a különleges könyv nem lapulna a polcodon, a kecskeméti koncert előtt és után lehetőséged lesz beszerezni belőle saját példányodat.

Ha te sem szeretnél lemaradni a frenetikus koncertshow-ról a jegyeket IDE KATTINTVA tudod megvásárolni, a koncert legfontosabb paramétereit pedig az alábbiakban mutatjuk:

MADE IN FENYŐ – 55 ÉV ROCK AND ROLL FENYŐ MIKLÓS KONCERT – SHOW

2023 KECSKEMÉT – MESSZI ISTVÁN SPORTCSARNOK

2023. szeptember 30. (szombat), 20.30 óra

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb