Sport

Kialakult a legjobb 32 csapat mezőnye a Magyar Kupában, mutatjuk, kik lehetnek a Kecskeméti TE lehetséges ellenfelei a következő körben

Győzelemmel ünnepelte csapatkapitánya születésnapját a KTE, továbbjutottak a Magyar Kupában – írtuk meg pénteken, amikor a nyitómeccsen továbbjutottak a lilák következő körbe. Vasárnap lezárult a kupa harmadik fordulója, így kialakult a legjobb 32 csapat mezőnye – közölte a klub.

Elsőként jutott a legjobb 32 csapat közé a MOL Magyar Kupában a Kecskeméti TE, miután pénteken 2-1-re legyőzték a Soroksár csapatát, Pálinkás Gergő és Horváth Krisztofer góljainak köszönhetően. A vasárnapi meccsek végeztével pedig kialakult a legjobb 32 mezőnye is. A legtöbb lehetséges kihívó a másodosztályban szerepel, míg az NB I-es klubok közül a KTE-vel együtt összesen tíz csapat vette sikerrel az első akadályt. A 3. fordulóban a kiemelés még védte az élvonalból érkezőket, de a következő sorsolásnál ez már nem így lesz. A továbbjutás ezután is egy mérkőzésen dől el, adott esetben hosszabbítás, szükség esetén büntetők után. Minden esetben az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók, azonos osztály esetén az, akit először kihúztak, vagy kevesebbszer játszott addig hazai környezetben.

KÉT VÁRMEGYEI CSAPAT IS BEJUTOTT A LEGJOBB 32 KÖZÉ

A sorolást hétfő este 18:45-kor rendezik, így estére már az is kiderül, hogy ki lesz a KTE ellenfele a következő körben. A lehetséges kihívók pedig az alábbiak:

  • NB I. (9 csapat): DVSC, MTK, Puskás AFC, Újpest, DVTK, FTC, Paks, Kisvárda, ZTE
  • NB II. (13): Győr, Siófok, Bp. Honvéd, Szeged-Csanád GA, Budafok, Kozármisleny, Vasas, Tiszakécske, Ajka, Haladás, Kazincbarcika, Gyirmót, Nyíregyháza
  • NB III. (7): Tatabánya, ESMTK, Dunaföldvár, Veszprém, Kaposvár, Kelen, Szentlőrinc
  • Vármegye I./BLSZ I. (2): Mezőrös, Unione FC

A következő forduló már hétközi lesz, hivatalosan november 1-re (szerdára) esik a játéknap, de a televíziós közvetítések miatt ez még változhat – közölte a klub.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb