Sport

Díjeső, The Sharonz koncert és találkozás a kedvencekkel: ilyen volt a kecskeméti kosarasok évadnyitó csapatbemutató show-ja

Izgatott szurkolói tömeg hömpölygött be a színpad elé kedden 18 órakor, a kecskeméti Ápoló Klubba, hogy kedvenceiket, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatát megismerjék a közelgő szezonrajt előtt, amely nem mellesleg a 12. a klub életében. 

Ahogyan legutóbb, úgy most is Knézy Jenő műsorvezető köszöntötte a drukkereket, családtagokat, városvezetőket és természetesen a szponzorokat. Majd a The Sharonz zenekar lendületes dallamaira oldódott tovább a hangulat, a fiatalok és régebb óta fiatalok örömére. 

ÉRTÉKELTÉK AZ ELŐZŐ SIKERES ÉVADOT

A zenei hangolódást követően dr. Homoki Tamás, a KTE Kosárlabda Klub társadalmi elnöke, és Ivkovic Stojan szakmai igazgató értékelték a mögöttük hagyott évadot, amelyben kiválóan helytálltak Forray Gábor tanítványai, hiszen négy közé jutottak a Magyar Kupában, és a 7. helyet szerezték meg a rájátszásban. 

ELSŐKÉNT ADTÁK ÁT AZ ÉV JÁTÉKOSA DÍJAT

A szakmázás után felemelő pillanatok következtek, hiszen hagyományteremtő szándékkal az Év Játékosa díj került átadásra. Miközben sorolták hosszasan a közönségkedvenc érdemeit (12 éve a magyar bajnokságban légiósként egyedülállóan 354 tétmeccsel a háta mögött, csak a KTE-ben), már többen a szurkolók közül kiabálták be nevét, és nem tévedtek, Karahodzsics Kemalt szólították fel a színpadra fényjáték és szikrát szóró csóvák közepette. Tréfálkozva, ámde méltóságteljes ceremónia keretében vehette át dr. Homoki Tamástól és Ivkovic Stojantól a díjat, elsőként a csapat történetében. 

ALÁÍRTÁK AZ ÚJ SZEZONRA A SZERZŐDÉSEKET

Ezt követően a névadók igazgatóira szegeződtek a tekintetek. Tóth László, a Duna Aszfalt, míg Agatics Roland a DTKH képviseletében ünnepélyesen aláírták a 2023-24-es szezonra szóló szerződéseket.

TALÁLKOZHATOTT MINDENKI A JÁTÉKOSOKKAL IS

Jöhettek aztán a főszereplők, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosai, akikre már nagyon vártak kicsik és nagyok egyaránt. Előbb az U20-as titánok kerültek fénypontba, őket pedig a felnőtt gárda kosárlabdázói és a szakmai stáb követték tapsvihar és pacsizás kíséretében. Itt került bemutatásra az a rövidfilm is, amelyet a csapat új légiósaival, Marko Sinikkel, Shannon Bogues-zal és Kimani Lawrence-szel készítettek két lelkes szurkoló, Kiss Viktória és Turi Péter részvételével. 

BEMUTATTÁK A CSAPAT ÚJ MEZÉT

Megvolt már a szponzori háttér, a sikerre éhes csapat, ám még mindig volt valami, ami izgatta a közönséget, mégpedig az, milyen mezekben fog pályára lépni a 2023-24-es szezonban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Látványos performansz következett: Kasztel Réka és Gyulai Samu a The Sharonzból a csapat bevonuló zenéjét, a Van Halen – Jump átdolgozását adta elő, s közben Szenczy Dorottya és Ivaskó Vanda, a Hands Up tánccsoport két tagjának koreográfiája mellett ismerhettük meg az új fehér és lila szetteket, amelyek egyedülálló módon újrahasznosított anyagokból készültek.

POLGÁRMESTERÜNK IS RÉSZT VETT AZ ÜNNEPSÉGEN

Az eseményen Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is részt vett. Bátorító és támogató beszédével indította útjára a csapatot az előttünk álló szezonra, majd Wittmann Krisztián csapatkapitány névre szóló mezzel lepte meg a Hírös város első emberét. 

FEKETE RÓBERT IS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT

Volt valaki a nézőtéren, aki nem is gondolta talán, hogy neki szerepet szánnak az este során. Ő Fekete Róbert volt, akinek hangját mindenki ismerheti, aki a Messzi István Sportcsarnokban kosármeccsen megfordult valaha. 20 éve már, hogy együtt él a férfi kosárlabdával, ezért elismerésül ajándékban részesült, amelyet Szemereyné Pataki Klaudia adott át számára. 

KÖZÖS FOTÓZÁS ÉS AUTOGRAMOSZTÁS IS VOLT

Az esemény végéhez érve a szurkolók elkészíthették közös fotóikat a kedvenceikkel, és bezsebelhették a szurkolói shopból az ereklyéket, amelyeket készségesen írtak alá a játékosok. 

Forrás és fotók: ktekosar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb